Хостинг план „Бизнес“

Използвайте за електронни магазини, готови платформи за онлайн търговия като Opencart, Woocomerce, Magento, PrestaShop или сайтове с висока посещаемост и обемни бази данни.

Цена: 12,60 лв./месец

33% отстъпка

Избери период

Цена общо: 151,20 лв. с ДДС

(12,60 лв. х 12 месеца)

Основни характеристики и параметри

65GB SSD дисково пространство

Неограничен брой уеб сайтове

Неограничен брой пощенски кутии

Неограничен трафик

Неограничен брой MySQL бази данни на SSD

Безплатен SSL сертификат

30 бр. Backup

Сървърна мощ х3 (95 CPU мин/24 ч.)

Безплатни екстри

 • CDN (CloudFlare + Railgun)

  Безплатно

 • SSL сертификат

  Активирайте безплатен SSL сертификат

 • DDoS защита

  Цена: 99.00 лв./г.

  Заплащате: 0.00 лв.

 • Безплатен домейн

  Цена: от 23.40 лв./г.

  Заплащате: 0.00 лв.

 • Безплатен IP адрес

  Цена: 43.20 лв./г.

  Заплащате: 0.00 лв.

 • Безплатен SSH

  Цена: 24.00 лв./г.

  Заплащате: 0.00 лв.

Детайлни характеристики

E-mail параметри

ПараметърВключеноОписание
POP3 / SMTP / IMAP кутииДаНие от ICN.Bg Ви даваме неограничен брой пощенски кутии. Вие само определяте квота за дисково пространство на всяка една от тях.Това Ви позволява да направите на всеки Ваш служител отделен E-mail или да имате множество пощенски кутии за Ваше удобство.
Автоматичен отговорДа"Автоматичен отговор" е услуга, която Ви позволява автоматично да се препращат предварително зададени от вас отговори на всички входящи писма.
Уеб базиран клиентДаС уеб-базираната поща може да четете и изпращате писма от всяка точка на света без да имате инсталиран пощенски клиент.
E-mail пренасочванеДаЕ-mail пренасочването Ви позволява да насочите един или няколко email-а да препращат всичките ви писма към друг email. Можете да добавяте, триете или редактирате пренасочванията си през контролния панел.
Mailing списък2 бр.Mailing списъкът Ви позволява да изпращате един мейл към много потребители, които са в списъка ви. Максималният брой изпратени мейли за един астрономически час е 200 броя. Можете да добавяте, триете или редактирате позиции от списъците си през контролния панел.
Филтриране / Spam assassinДаSpam Assassin проверява и маркира спам мейлите които получавате. Вие сами решавате кои да пропуснете и кои да блокирате. Можете да задавате настройки по ваш избор от контролния панел.

Домейн параметри

ПараметърВключено в планаОписание
Хоствани домейни1055 бр.Само с ICN.Bg можете да хоствате много Домейн имена на един хостинг план. (Под "Хоствани домейни" се разбира общия сбор от Гл. Домейн + Паркирани домейни + Допълнителни домейн имена.) При добавянето на домейн към хост контролния си панел Вие имате възможност за създавате различни записи върху дадено домейн име, като: поддомейни, емейл акакунти, MX записи и др.
Безплатен домейн1 бр.Безплатен Домейн (.com, .net, .org, .biz, .us и др.) получавате при предплащане на Стандартен и Бизнес хостинг пакет за период от 1(една) година.
ПоддомейниНеограничениПоддомейнът е част от основния домейн (пример: name.icnhost.net). Като Ви предоставяме неограничен брой поддомейни Вие имате възможността да направите уеб страницата си по-гъвкава и ефективна.
Допълнителни домейни54 бр.Допълнителен домейн (ADDON DOMAIN) - е опция която позволява в един акаунт да се добави допълнителен домейн, който да работи като независим уеб сайт, към дадена поддиректория. Той отваря папка различна от главната папка към която сочи главния Ви за акаунта домейн.
Паркирани домейни1000 бр.Паркираните домейни Ви дават възможност да имате няколко домейна сочещи към главния домейн, на вашия акаунт. По този начин един уебсайт може да има няколко отделни домейн имена.
Пренасочване на домейнДаТази функция Ви дава възможността да пренасочите Вашия Домейн или Поддомейн към друг. Пример: www.icnHost.net да сочи към www.icnbg.com, и след търсене на първия адрес www.icnHost.net той автоматично ще Ви пренасочи към www.icnbg.com.
Домейн инфоДаДомейн инфо е така наречения Домейн whois, с което можете да проверите дали един Домейн е регистриран вече. Ако Домейнът вече е регистриран имате възможността да проверите кои е неговия собственик с подробна информация за него.

Скриптови езици

ЕзикВключено в планаОписание
PHP4, PHP5.2, PHP5.3, PHP5.4, PHP5.5, PHP5.6, PHP7 и PHP7.3ДаPHP или Hypertext Preprocessor е език за писане на скриптове за сървъри. Използва се за създаване на динамични уеб страници и Ви позволява да вграждате фрагменти от код в обикновени страници на HTML.
Perl, CGI, PythonДаPractical Extraction and Report Language (Perl) е програмен език, създаден за работа с текст. Той има много възможности за обработване на текст, като се е превърнал в един от най-добрите езици за писане на CGI скриптове.
Ruby on rails*НеRuby e гъвкав, съвременен обектно-ориентиран език за програмиране. Ruby on Rails е платформа, премахваща болката от разработването на уеб. Заедно, те са една от най-бързо развиващите се технологии в момента. При Стандартен план с включен Ruby on rails, се предлага с 1 бр. Допълнителни домейни (Addon)
QuickTime / Real MediaДаQuickTime е софтуер който позволява на потребители използващи MAC и Windows операционни системи да възпроизвеждат аудио и видео на техните компютри. Но вниквайки по дълбоко, QuickTime е много неща : файлов формат, среда за създаване на мултимедия, а също така и богат комплект на приложения..
Shockwave / FlashДаAdobe Flash и Shockwave двата най-широко разпространени и популярни технологии за създаване на анимации и анимирани графики за Уебсайтове, затова сървърите на ICN.Bg са внимателно оптимизирани за тези трафикопоглъщащи апликации. Свързаността на сървърите ни е отлична за съхранението на такива уебсайтове.

Бази данни

Бази данниВключено в планаОписание
MySQLНеограничениICN.Bg Ви дава уникалната възможност да имате неограничен брой MySQL бази данни. MySQL e RDBMS (Relational Database Management Systems) с отворен код. Системата предоставя APIs (интерфейси за програмиране)за езиците C, C++, Eiffel, Java, Perl, PHP and Python.
PostgreSQLНеограничениICN.Bg Ви дава уникалната възможност да имате неограничен брой PostgreSQL бази данни. PostgresSQL е надеждна алтернатива на MySQL. Методът на работа с базите данни при него е почти идентичен с този на MySQL.

Сигурност

ВключеноВключено в планаОписание
Ежедневен backupДаICN.Bg Ви предоставя ежедневен архив на всичките Ви файлове, бази данни и емейли. Препоръчваме на потребителите, да поддържат и допълнителен архив при себе си.
Паролно защитени директорииДаТова е директория (папка) на вашия уебсайт, където при отваряне в браузър Ви изисква потребител и парола. По този начин защитавате директорията от трети лица. От Контролния панел, който Ви предоставяме можете по лесен и бърз начин да защитите всяка избрана от Вас папка с парола и потребителско име.
Hotlink защитаДаHotlinking е защита на вашите картинки/изображения да не бъдат копирани от друг уеб-сайт като линкове. Това е кражба на вашата интелектуална собственост.
OpenPGPДаOpenPGP е най-широко използваният стандарт за кодиране на електронна поща в целия свят. Наименованието OpenPGP е получено от фразата PGP (Pretty Good Privacy (доста добра неприкосновеност)).
IP Deny мениджърДаIP Deny мениджър Ви позволява да блокирате достъпа до вашият уеб-сайт от специфични IP адреси, нежелани натрапници или за да предотвратите (hotlinking) към вашият уеб сайт.
SSL поддръжкаДаSSL или Secure Sockets Layer, е протокол - развит от Netscape за предаване частни документи посредством Интернет. SSL работи като използва общодостъпен ключ, за да кодира информация, която е прехвърлена през връзката на SSL. Посредством SSL Мениджърът имате възможността да управлявате вече закупен от Вас SSL сертификат. За да използвате SSL сертификат е нужно да имате активирана услуга "Собствен IP адрес". При закупуване на SSL сертификат от ICN.Bg услугата Собствен IP адрес се предоставя безплатно за планове Бизнес и Стандартен план.

Административни

ВключеноВключено в планаОписание
Хостинг панелДаХостинг панелът Ви позволява да управлявате лесно и бързо Вашия уебсайт. Всеки наш клиент притежава уникално потребителско име и парола.
Домейн панелДаДомейн панелът Ви дава възможност да управлявате Вашите домейни. Да ги трансферирате, редактирате, да закупувате нови домейни или предплащате собствени домейни за следващи години.
Файлов мениджърДаФайловият мениджър Ви позволява да редактирате, триете, качвате файлове в реално време. Също така може да променяте пермишъни на папки, да ги преименувате, премествате и още много други полезни опции за изграждането на вашия сайт.
HTML редакторДаС HTML редакторът имате уникалната възможност да редактирате Вашите файлове в реално време. Вече не е нужно да сваляте файловете да ги редактирате и после пак да ги качвате. HTML редакторът Ви спестява време при създаването на вашия сайт.
Достъп до log файловеДаДостъпа до log файловете на вашия акаунт Ви позволява да следите работата на вашия сайт в реално време. Можете да свалите логовете през хостинг контролния панел (cPanel) за да ги прегледате на вашия компютър.
Уеб майлДаУебмейл е интерфейс, който позволява на потребителите да четат и изпращат е-мейли използвайки собствения си браузър.
SSHДа(Secure Shell Server) SSH e протокол, който Ви позволява директен достъп до друга операционна система посредством интернет. Предоставя високо ниво на сигурност по време на работа с него и обмена на данни. За ICN ltd. сигурността на Вашите данни е основен приоритет и SSH-ът, който предоставяме е тестван многократно и е с изключително ниво на сигурност.
Мениджър страници за грешкиДаС помощта на Мениджърът за персоналните страници за грешки имате възможност да създадете желани от Вас съобщения за грешка. Едни от най-често срещаните съобщения са: 400 Bad syntax; 403 Forbidden; 404 Not Found - най-често срещана, несъществуваща страница; 500 Internal Error - често се случва, когато има грешка в някой CGI скрипт или в правата на файловете.
СтатистикиДаКонтролният панел Ви позволява да следите всичките статистики в реално време като: Дисково пространство, Трафик и др. Можете да следите месечният трафик който сте изразходвали, уникални посещения на сайта Ви, презарежданията на вътрешните страници и още много други статистики. И всичко тава разделено на месеци, седмици, дни и часове.
CronJobsДаCronJobs е автоматизиран процес, който работи на определени интервали от време предварително зададено от Вас.
Мрежови инструментиДаС този инструмент може да правите така наречения "traceroute" от Нашите сървъри до всяка друга точка на света.
MIME типовеДаMIME типовете идентифицират форматът на файловете и позволяват приложенията да четат файловете.
Apache HandlersДаApache е HTTP сървър с отворен код, който се използва за да работи Вашият уеб сайт. Apache handlers казва на сървърът как да процедира с файловете на мрежата. Ако Вие по някаква причина желаете да преработите файловете, тогава трябва да преработите Apache handlers специално за Вашият сайт. С ICN.Bg имате тази възможност.
Индекс мениджърДаИндекс Мениджърът Ви позволява да контролирате как да се показват директориите за вашият уеб-сайт, както и кой файл да се показва. Ако нямате файл с наименование index.html в определена директория, съдържанието на директорията ще бъде показано в браузерът.
HTTP/2 поддръжкаДаHTTP/2 - за да бъде по-бърз вашия сайт! Благодарение на HTTP/2 постигате по-добра производителност и оптимално използване на ресурсите. Съвместим с почти всички браузъри!

Сървърни ресурси

РесурсВключено в планаОписание
Процесорно време95 минути за 24 часаДопустимото CPU% (Процесорно време), което може да се използва от даден Потребител (потребителски акаунт) е 21-120 минути в интервал от 24 часа. 1% CPU = 14.40 минути.
Apache requests100 едновременниМаксимални едновременни заявки към уеб сървъра от един акаунт.
MySQL връзки30 едновременниМаксималните едновременни връзки към сървъра от един mysql потребител.
MySQL заявкиНеограничениВсички споделени планове имат неограничен брой заявки към MySQL сървъра.
Inodes200 хил.Всеки споделен хостинг акаунт има възможност да използва опреден брой inodes. Inodes (index node) е термин определящ файловата структура в Unix базираните операционни системи. Всеки inode съхранява информация за обектите и архитектурата на файловата структура, като същевременно те не съхранят съдържание и данни от файловете. За да работят безупречно уеб проектите на всички потребители използващи споделена среда е необходимо да се спазват определени ограничения, които дават възможност за нормалната работа на услугата без да влошават нейното качество.

Допълнителни услуги

УслугаВключено в планаОписание
SSH/Shell ДостъпДаSSH/Shell Достъп. Поради желанието на клиентите на ICN.Bg да ползват SSH, той се предлага като допълнителна платена услуга за Ултима и Икономичен хостинг план.
File Download3.60 лв. на месецFile Download. File Download е услуга, която Ви позволява да споделяте обемни файлове с вашите потребители (брошури и др.). Услугата Ви предоставя достъп до специално оптимизиран Web server(NGINX). След активация и, тя ще важи за един sub domain (под домейн) към определена директория в акаунта Ви.
Допълнителен трафик - 1GbНеограниченДопълнителен трафик - 1Gb. Може да закупите Допълнителен месечен трафик в размер на 100GB срещу допълнителна такса от 4.80 лв./м.
Dedicated IP address*Да** (при годишно плащане)Dedicated IP address. Вече можете да придадете уникалност на Вашия уеб сайт, като използвате услугата Dedicated IP address.

Вземи допълнителна отстъпка!

24 месеца

LONGTERM24
15% отстъпка

Имате въпрос?

По всяко време нашият Friendly Geeks екип е готов да Ви помогне!

Обадете ни се!
0700 300 70

Вие избрахте план „Бизнес“

Цена 151,20 лв. с ДДС

(12,60 лв. х 12 месеца)