Защо ICN.Bg

Инфраструктура

Мощни сървъри Supermicro и Tier3 Дата център

Сървърите, с които разполага ICN.Bg, и на който разполагаме Вашите сайтове са оборудвани с най-новите модели хардуер от реномираната маркa Supermicro. Сървърите са оборудвани с последно поколение компоненти Intel, 3Com, Hitachi, Kingston, WD. ICN.Bg използва многоядрени процесори i7, Xeon Quad, както и Blade системи(Supermicro SuperBlade), Hardware RAID 1&10, SCSI, SAS, HDD RAID EDITION, а цялото оборудване е тройно подсигурено.

Сървърните системи Supermicro са разположени в няколко дата центъра - България, София (ICN DC - Telepoint ), Германия, Duesseldorf (Intergenia).

Дата центъра ICN DC e от клас Tier 3 (N+1). Възможност на самостоятелна работа на целия дата център без достъп до националната електрическа мрежа.

Свързаността е осигурена от няколко доставчика, като Основите са Interоute(Primary) и CryptLogic(Secondary). Всички канали на подсигурени над 6 пъти като за предоставяне на високоскоростен капацитет се използват 1000(Gbit) портове за пренос.

24/7 Професионална и адекватна поддръжка

24/7 Професионална и адекватна поддръжка

ICN.Bg разполага с екип от обучени служители с професионален опит и знания в сферата на хостинг услугите и домейн имената, както и системни администратори, които допълват качествената поддръжка и бързото разрешаване на всеки един казус.

Може да разчитате по всяко време на 24 часова техническа поддръжка, както по E-mail, така и по телефон и Online Helpdesk.

Техническа поддръжка по телефон:

  • Чакащо време за отговор: 3-5 минути

Техническа поддръжка по е-майл:

  • Чакащо време за отговор: 30 минути
  • Стандартно време за отговор: до 10 минути

Техническа поддръжка по Online Helpdesk:

  • Чакащо време за отговор: 30 минути
  • Стандартно време за отговор: до 10 минути

Най-богата гама от услуги

Най-богата гама от услуги на Българския пазар

Компанията предлага най-богата гама от услуги и индивидуални решения за всеки един клиент според неговите изисквания и желания за уеб сайт.

В портфолиото ни са включени цялата гама Споделен хостинг(Linux, Windows, Java, Mail, DNS), Виртуални частни сървъри (VPS), Наети сървъри, Виртуални частни облаци, Виртуален Дата център, Колокация за собствено комуникационно оборудване, наемане на Rack шкафове и трасета.

ICN.Bg може да предложи освен хостинг услуги и домейн имена така и препоръка към фирми с изработката на уеб сайтове като всяко едно решение може да бъде гъвкаво според вашите нужди.

Разнообразните услуги, които предлагаме може да задоволят и най-нестандартните желания, които един клиент може да има за стартирането на неговия проект.

Цена - Параметри

Най-добро съотношение цена-параметри

Може да предложим най-доброто съотношение на цена към параметри в зависимост от всяко едно изискване на клиента като винаги може да се издаде индивидуална оферта, а качеството е безкомпромисно.

Цялата инфраструктура е изцяло собственост ICN.Bg, което гарантира ниска себестойност и максимална гъвкавост и ефективност.

Посредством иновативни решения имаме възможност да предложим атрактивни цени, изключително високи параметри, високото ниво на сигурност и защита.

Мрежа / Свързаност

Най-бързата и надеждна свързаност

Свързаността на ICN.Bg е осигурена от няколко доставчика като основите са Interоute(Primary) и CryptLogic(Secondary).

Interoute има най-голямата и една от най-усъвършенстваните мрежи за пренос на глас и данни в Европа. Оптичната мрежа се състои от 12 пръстена, които свързват 90 града в 24 страни чрез трасе от над 57 000 километра оптични влакна. Тя има капацитет на пренос от един петабит (един милиард мегабита за една секунда). Мрежата на Интеруут свързва 93 града в 22 държави по оптични кабели. Цялата мрежа е изцяло под контрола и управлението на единно ядро. По протежение на цялата мрежа са инсталирани 48 двойки фиброоптични кабели, което означава, че мрежата има капацитет да пренася над един петабит (един милиард мегабита за секунда) трафик.

Мрежата на ICN.Bg е част от Българския локален пиъринг, както и има свързаност българската Internet Exchange точка - BIX.BG.

Международните канали са 100% гарантирани и двойно подсигурени за пълна непрекъсваемост чрез наземно (оптично) приемно-предаване. Капацитета на ICN.Bg мрежата е без шейпъри, което на практически позволява неограничен достъп.

Защита и архивиране

Допълнителен бекъп

Ние от ICN.Bg се стремим да получавате максимална сигурност на вашите данни. За това направихме допълнително подсигуряване под формата на допълнителен бекъп, за всеки един ваш акаунт.

Допълнителният бекъп осигурява допълнителна сигурност на данните, които използва сайта Ви и така се чувствате подсигурени във всеки един момент от злоумишлена атака или погрешно действие от ваша страна.

Всички архиви се съхраняват, както на сървъра майка, който Ви обслужва, така и на отделни физически машини за да се гарантира максимална защита на данните Ви.

Хардуерен бекъп

Резервна машина за допълнителната сигурност

Хардуерният бекъп е направен от ICN.Bg за допълнителна сигурност на всеки един сървър.

Това е резервна машина, която е конфигурирана и на нея може да бъде мигриран всеки един сървър при сериозна хардуерна неизправност.

Допълнителната сигурност за вас е от голямо значение, тъй като подсигуряването е задължително в този сектор, за да бъде една услуга максимално качествена.

Резерв

Голям сървърен резерв

Ние от ICN.Bg поддържаме голям резерв на всеки един от сървърите, за да гарантираме още по-високото качество на услугите, максимален uptimе и защита от хакерски атаки.

Сървърите са натоварени на 40% от възможностите им по всяко време, за да може да обслужат пиково натоварване във всеки един момент.

Това е необходимо, когато Ви е нужен по-голям ресурс за обслужване на приложението работещо на акаунта или при наличие на голяма посещаемост на страницата, например при публикуване на интересна статия във Вашият блог.