Новини

Защити сайта си

Защити сайта си

Ако вече имате онлайн бизнес или проект, то със сигурност знаете, че един от най-важните фактори за неговия успех е репутацията му. Да, всички онези неща, които Ви открояват от останалите, качествата на вашите продукти или услуги, както и многото останали дребни детайли, които сте градили дълго време.

В последните години уебсайтовете се превърнаха в нова арена за бизнес битки. Различни недобронамерени потребители и хакери с различна мотивация се опитват непрекъснато да вгорчат живота на бизнес потребителите. Спомнете си колко често напоследък чувате за „хакнати страници”, откраднато съдържание и т.н.

Според официалната статистика, подобни хакерски атаки ежедневно нарушават репутацията на повече от 6 600 потребители в световен мащаб. Те стават носители на вредоносни файлове и по този начин заразяват всеки, опитал се да отвори техния сайт.
Отново според статистиката хакването на сайт и поставянето на зловреден софтуер са най-честно срещаните методи на хакерите, чрез които могат да нарушат работата на даден сайт, така както една четвърт от всички функциониращи сайтовете в някакъв период от своето съществуване са били подложени на атаки.

И ако подобен проблем е огромен, защото ще се злепоставите пред своите клиенти или пред желаещите да станат такива, то всичко става още по-зле впоследствие. За да ограничат „заразата”, най-известните търсачки като Google, Yahoo и Bing вкарват подобни сайтове в черни списъци, от които след това излизането е трудно. Идеята на тези списъци е, че попадне ли веднъж в тях, сайтът Ви най-малкото няма да може да се отваря от повечето потребители, а те вместо да видят Вашите услуги и продукти ще получат съобщение, че Вашият сайт може да зарази компютрите им.

Пътищата за атака непрекъснато се променят. Почти всеки уеб сайт има своите слабости, независимо от използваните технологии. От скоро обаче потребителите могат да разчитат на нещо доста сигурно в защитата на репутацията и мониторинга на сайта си.

Благодарение на партньорството ни с Американската компания StopTheHacker, създадохме новата SaaS услуга, наречена „ICN.BG Security & Reputation”, в която е налице възможност за постоянен мониторинг на репутацията на Вашия уеб сайт. В резултат на ежедневно сканиране в различни системи поддържащи черни списъци, онлайн репутация, както и проверка за зловреден код, възможни слабости в приложенията, анти-спам, експлойти и друг вид уязвимости, мястото на всеки бизнес в мрежата ще е доста по-сигурно, а репутацията му – гарантирана.

В допълнение към ежедневния мониторинг на репутацията Ви, в Бизнес пакетите "StopTheHacker Business/Enterprice" са включени редица инструменти за повишаване на сигурността на всеки уеб сайт. Наградената от National Science Foundation технология предоставя в допълнение:

  • StopTheHacker's Artificial Intelligence при проверка
  • Проверка за malware (зловреден код)
  • Възможност за автоматично премахване на зловреден код
  • StopTheHacker печат удостоверяваш че сайта не заразен
  • Проверка на CSS, PDF и SWF рекламни файлове
  • Подробно сканиране за уязвимости
  • Годишен одит на сигурността (Enterprice версия)