Новини

Ново мрежово оборудване - гаранция за надеждност, сигурност и качество

Ново мрежово оборудване - гаранция за надеждност, сигурност и качество

Ако говорим за качествени хостинг услуги, несъмнено най-важното нещо е свързаността и възможността за поддръжка на поне 99.99% uptime на услугата. Защо това е важно? Защото това гарантира, че сайтът ви ще е постоянно достъпен за вашите клиенти и вие ще сте винаги онлайн – повече видимост, по-високо доверие и повече онлайн продажби.

ICN.Bg с гордост ви представя факти около последните инфраструктурни подобрения и промени, които екипът ни направи с цел да предоставим услуги с максимално високо качество и непрекъсваемост на нашите клиенти.

Преди 6 месеца, мрежовото оборудване в нашия Tier 3 дата център беше изцяло подменено с по-висок клас мрежови компоненти. Подмяна беше извършена на абсолютно всеки компонент на оборудването. Причината за обновлението дойде от нарастващите нужди на нашите клиенти и развитието на интернет услугите, както и желанието ни да бъдем в крак с последните иновации в технологиите. В последните шест месеца новата мрежа бе детайлно тествана и показа 100% uptime! След като извършихме промените, настроихме и конфигурирахме изцяло новото оборудване, сме готови да се похвалим с обновленията и да ви зарадваме с тях. Благодарение на новата мрежа, която стои в основата на всички наши услуги можем да ви предоставим enterprise клас DDoS защита и IPv6. Корпоративната ни имейл услуга cMailPro използва IPv6 от повече от година, а от него вече могат да се възползват и потребителите на cloud услуги.

ICN.Bg е единствената хостинг компания в България с подобна конфигурация и толкова високо качество на мрежовото оборудване. В допълнение ние сме и една от малкото компании, подсигурили няколко опорни доставчици на свързаност, за да сведем до минимум възможния downtime на услугите. Свързаността се гарантира посредством няколко независими връзки по 10GBPS към доставчици като Interoute, Telehouse, Level 3. Всички трасета, както и оборудването са напълно резервирани. Капацитетите на bg peering и международна свързаност са увеличени няколкократно.

Хостинг компания ICN.Bg гарантира сигурността на своите клиенти и посредством последно поколение решение за DDoS защита на мрежово ниво. Гордеем се с факта, че сме единствения български хостинг доставчик използващ Radware Defense Prо. Специализираният хардуер съчетава в себе си адаптивна повиденческо-анализираща технология с високо производителен специализиран хардуер. Усъвършенстваната технология използва концепция за предпазване от атаки на два пласта – мрежово ниво и ниво приложение, като така ви защитава от даунтайм на мрежата и апликациите ви, възможности за експлоити на слабости в приложенията ви, разпространение на malware, аномалии в мрежата , кражби на информация и други кибер атаки. DDoS защитата е платена услуга от която могат да се възползват всички потребители. Можете да се свържете с нас за да получите повече информация или да прочетете нашия DDoS White Paper