Новини

HTTP/2 вече наличен за всички потребители на ICN.Bg

HTTP/2 вече наличен за всички потребители на ICN.Bg

HTTP/2 - обновената версия на основния протокол, задвижващ световната уеб мрежа Hypertext Transfer Protocol вече е наличен на всички сървъри за споделен хостинг . Възползвайте се от множеството предимства, които HTTP/2 дава за вашия сайт. HTTP протоколът преживява своя Ренесанс за първи път от 1997г. и носи новости и значителни подобрения в представянето на вашия уебсайт. Вижте повече за това нововъведение!

Какви са видимите предимства за вашия сайт, използвайки HTTP/2 споделен хостинг?

  • Много по-бърз сайт
  • Повишен Google Rank
  • По-добра производителност на сървърния ресурс
  • Оптимално използване на ресурсите на споделения хостинг план
  • Използване на изцяло защитена връзка
  • Използване на SSL сертификат и гаранции, че Chrome браузърът няма да зачете сайта Ви като “несигурен”

Ключови предимства на HTTP/2?

  • Multiplexing and concurrency: Няколко заявки могат да бъдат изпратени през една TCP връзка, а отговорите се получават в произволен ред, което елиминира нуждата от множество връзки между клиента и сървъра.
  • Stream dependencies: Клиентът посочва на сървъра, кои ресурси са с най-висок приоритет на значимост.
  • Header compression: HTTP header размерът е значително намален, за по-голяма скорост на зареждане и оптимизиране на процесите.
  • Server push: Сървърът изпраща ресурси, за които клиентът не е подал заявка. Това забавя латенцията, когато се зарежда множество различно по вид съдържание.

HTTP/2 и SSL (TLS Connection)

Всички уеб сървъри поддържат HTTP/2, когато той се използва посредством криптирана връзка. Това означава, че за да се възползвате от всички предимства на HTTP/2 е необходимо да имате SSL сертификат на сайта. За голяма част от уеб браузърите, HTTPS:// URL-тата ще бъдат единствените, които ще поддърржат HTTP/2.

Синергията между HTTP/2 и SSL дава впечатляващи резултати. Сравнение в скоростта на зареждане до TTFB – Time to first byte между HTTP, HTTP/2 и HTTP/2 с SSL сертификат можете да видите на диаграмата долу.

HTTP/2-graph

Как да използвате HTTP/2?

HTTP/2 може да бъде използван от всички потребители на споделн хостинг и managed (управляем) cloud. За да го използвате на споделен хостинг, единственото, което е необходимо да направите е да имате SSL сертификат към хостинга.


По-подробно за това кое наложи обновяването на протокола и какви ползи носи за вашия сайт, прочетете в полезна статия по темата ТУК!