Новини

Активирайте SSL сертификат за уеб сайта си с един клик с ActiveSSL от ICN.Bg

Активирайте SSL сертификат за уеб сайта си с един клик с ActiveSSL от ICN.Bg

Представяме ви ActiveSSL - новия полезен плъгин във вашия cPanel контролен панел. Създаден от хостинг компания ICN.Bg, с него целим да улесним активирането на един сертификат за сайтовете на нашите потребители. Той прави пренасочването на връзката на един уеб сайт към криптираната му връзка много бързо, лесно и само с няколко клика през вашия контролен панел.

От хостинг компания ICN.Bg винаги сме се грижили с внимание за сигурността на нашите потребители. За нас 2018г. бе изключително важна, като до средата на годината можем да се похвалим със сертифициране по ISO:27001/2017 за информационна сигурност, цялостна подготовка за влизането на новия регламент GDPR и интегрирането на безплатния SSL сертификат AutoSSL Comodo за всички наши потребители на Споделен хостинг.

За нас това бяха естествени стъпки, с които да отговорим на световните тенденции в онлайн защитата и с които да гарантираме една сигурна и надеждна хостинг услуга за всички наши клиенти. Като допълнение създадохме и един много полезен и напълно безплатен плъгин ActiveSSL, достъпен в cPanel контролния панел на Споделен хостинг от ICN.Bg.

Какво е ActiveSSL?

ActiveSSL е безплатен инструмент, който създадохме от хостинг компания ICN.Bg с цел максимално да улесним нашите клиенти в процеса по инсталиране и активиране на един SSL сертификат. Плъгинът бе внедрен в cPanel контролния панел на всички потребители на Споделен хостинг план при нас. Неговата цел е с един клик да се пренасочи връзката на един уеб сайт от http:/ към https:/ като така сайтът ще се отваря през криптирана връзка.

Как работи ActiveSSL?

ActiveSSL е инструмент, който работи като пренасочва връзката, когато има инсталиран един SSL сертификат. За разлика от стандартното пренасочване към hhtps от .htaccess ActiveSSL извършва това пренасочване директно на ниво уеб сървър, като по този начин то е оптимизирано и работи по-бързо от стандартното.

Можете да видите лесно кой е активния SSL сертификат за вашия уеб сайт през cPanel инструмента SSL Status. От там можете да менажирате вашите SSL сертификати, да ги деинсталирате, да издадете безплатен SSL сертификат Comodo AutoSSL или да инсталирате Let’s Encrypt, ако нямате никакъв сертификат.

SSL-status

Как да пренасочите връзката с помощта на ActiveSSL?

За да пренасочите връзката, в последствие трябва да влезете в инструмента ActiveSSL в cPanel, от където можете с един клик да включите криптирана връзка.

ActiveSSL-1

Важно: Преди да активирате пренасочването на връзката към криптираната версия на уеб сайта, трябва да имате SSL сертификат към домейна.

През панела на ActiveSSL също така можете да изберете допълнителна опция криптираната връзка да се включи и за префикс www. на домейн името.

Изберете SSL сертификат от ICN.Bg:

Подробна информация за SSL сертификатите можете да откриете тук.

Защо от ICN.Bg създадохме ActiveSSL?

Създаването на ActiveSSL и издаването на безплатен SSL сертификат през AutoSSL за всички наши потребители на Споделен хостинг, е една от многото стъпки, с които от хостинг компания ICN.Bg искаме да гарантираме предлагането на надеждна и оптимизирана хостинг услуга, която е в съответствие със световните тенденции в тази сфера. Можем да се похвалим, че с интегрирането на AutoSSL ние гарантираме 100% издадени SSL сертификати за уеб сайтовете на нашите потребители на Споделен хостинг.

Вижте повече за това какво е SSL сертификат и защо е важно да имате криптирана връзка към вашия уеб сайт в нашето видео:

За да ви информираме за още специални предложения и полезна информация за вашия онлайн бизнес, можете да се абонирате за получаване на нашия месечен бюлетин.

Етикети: #chrome68 #ssl #hosting #security #update #ActiveSSL #AutoSSL #хостинг #google