Начало > Помощен център > SSL сертификати > Поръчка на SSL > Стъпки за издаване на DV SSL сертификат за 24 часа

Стъпки за издаване на DV SSL сертификат за 24 часа

Помощен център

Стъпки за издаване на DV SSL сертификат за 24 часа

Domain Validated (DV) SSL сертификатите валидират само домейн името на сайта и имат най-ниско ниво на удостоверяване. По тази причина те са най-евтиния и достъпен вид SSL сертификати. Подходящи са за лични сайтове, блогове и друг тип сайтове, които изискват базова криптация на различни форми, потребителски имена и други нетранзакционни данни. Информацията за компанията не се проверява и съответно не се показва в сертификата на сайта.

Стъпките, които са нужни за издаването на DV SSL сертификат за 24 часа, са следните:

  • Избирате SSL сертификат според вашите изисквания и необходимост -  в случая стандартен DV SSLсертификат, който не изисква допълнителна бизнес валидация, а валидира само домейн името на сайта.
  • Много е важно да се извърши проверка на услугата, върху която ще се инсталира сертификата, с цел установяване на зависимости, които може да са необходими (наличие на собствен IP адрес, ако се инсталира на услуга споделен хостинг; подаване на CSR от ваша страна, ако се инсталира на външен сървър; създаване на специален имейл акаунт за верификацията на сертификата и други). Ако изпитвате проблеми с установяването на тези зависимости, то ви препоръчваме да се свържете с нас, за да може да ви насочим и съдействаме.
  • След установяването на зависимостите, то следва да закупите желания от вас SSL сертификат, като същевременно след това, в зависимост дали сертификата е закупен за услуга при нас или ваш собствен сървър, е необходимо да ни потвърдите тази информация.
  • Следващата стъпка е да се стартира издаването на сертификата, като в зависимост от избрания от вас SSL сертификат се преминава през етапите за пълната му верификация. Домейн валидацията протича много бързо. Към посочения имейл (в общия случай admin@domain.com) се изпраща верификационен имейл, където са описани стъпките, които трябва да предприемете, за да активирате сертификата.
  • Последната стъпка е предоставянето на сертификата или инсталиране му. В случай че сертификатът е предназначен за услуга споделен хостинг предоставена от нас, то ние ви съдействаме с пълната инсталация на сървъра. Ако сертификатът ви е за услуга, която не се управлява от нас (най-често външен сървър), то ние ви предоставяме самия сертификат, а отделно SSL регистраторът изпраща всички файлове, които са ви необходими, на посочения от вас имейл акаунт. След това SSL сертификатa може да бъде инсталиран на вашия сървър.

Колко наистина би ви отнело да издадете един DV SSL сертификат като Rapid SSL, следвайки тези стъпки?

В случай че следвате горните стъпки, един такъв сертификат може да бъде издаден в рамките на един астрономически час.

Свържете се с екипа на ICN.Bg, ако изпитвате проблеми при заявяването на избрания SSL сертификат, за да може да ви насочим и съдействаме.