Начало > Помощен център > SSL сертификати > Поръчка на SSL > Колко време отнема издаването на SSL сертификат?

Колко време отнема издаването на SSL сертификат?

Помощен център

Колко време отнема издаването на SSL сертификат?

От какво зависи времето за издаване на SSL сертификат?

Времето за издаване на един SSL сертификат зависи от няколко фактора:

  • Типа на избрания сертификат;
  • Видa на информацията за удостоверяване ;
  • Бързината за изпращане на информацията обратно към издателя.

За сертификатите с валидиране на домейн (Domain Validated, DV), сертификатът ще бъде издаден за минути от подаване на заявката и потвърждаването от коректната пощенска кутия.

Ако изберете сертификат с валидиране на бизнес (Organization Validated, OV), издаването зависи както от необходимото време за удостоверяване, така и от бързината на изпращане на необходимите документи обратно на Сертифициращия орган (Certificate Authorities, CA) - обикновено отнема около два дни.

За издаване на ЕV (Extended Validation, EV) сертификати се изисква по-дълъг период от време поради задълбочено проучване на организацията и следване на стриктен протокол EV Guidelines от CA. Не е без значение и бързината на изпращане на необходимите документи обратно на Сертифициращия орган (CA) - обикновено процедурата отнема около 10 дни.

Какво може да забави издаването на SSL сертификат?

  • Липсващ имейл адрес за admin@yourdomain.com тъй като потвърждаването на сертификата по изискване на CA се прави от пощенска кутия с точно определено име.
  • Съществуваща инсталация на SSL - в случай, че вече има инсталиран SSL за домейна, инсталирането ще завърши с грешка и ще бъде необходимо допълнително време за деактивиране на стария сертификат и повторното инсталиране на новия.
  • Заявките за SSL може да се забавят и за допълнителен преглед от доставчика на SSL. Този преглед представлява филтриране на информацията в CSR ключа за конкретни ключови думи в домейна/организацията, за които се издава сертификата. Допълнителният преглед обикновено завършва в рамките на 24 часа. В конкретни ситуации SSL доставчика може да поиска допълнителна информация за уеб сайта и/или бизнеса по време на процеса.
  • Ако сте закупили и собствен IP адрес заедно с SSL сертификата, DNS записите на домейна ще трябва да бъдат актуализирани, за да съответстват на новия IP адрес на вашия акаунт. Промените в DNS зоната изискват до 72 часа за да влязат в сила в целия свят, въпреки че това обикновено се случва в рамките на часове. Въпреки, че сертификата е инсталиран коректно, сайта ще бъде достъпен само от интернет мрежите, които опреснят своя ДНС кеш и резолват вашият домейн с новия IP адрес. В случая не става въпрос за технически проблем, а за начина на работа на ДНС системата.

Типове SSL сертификати, които можете да закупите от ICN.bg

През сайта ICN.bg или вашия потребителски панел може да закупите следните SSL сертификати (в таблицата е посочено приблизителното време за издаване за всеки сертификат):

SSL сертификатВреме за издаване
GT QuickSSL Premium24 часа
GT True BusinessID48 часа
Positive SSL24 часа
Essential SSL24 часа
Instant SSL24 часа
Instant SSL Pro24 часа
Multi Domain - 4 SAN7 дни
Thawte Code Signing72 часа
Thawte SSL 12324 часа
Thawte Web Server72 часа
Secure Site4-5 дни
Secure Site Pro48 часа
Code Signing48 часа
Safe Site48 часа
True BusinessID EV1-10 дни
COMODO EV SSL4-10 дни
EV SSL SGC7 дни
Thawte SSL EV4-10 дни
Essential Wildcard24 часа
Premium Wildcard7 дни
True BusinessID1-10 дни
Thawte Wildcard SSL4-10 дни

Ако срещнете дори минимално затруднение относно SSL сертификатите моля да се свържете с колегите от техническа поддръжка за съдействие.