Начало > Помощен център > SSL сертификати > Поръчка на SSL > Генериране на CSR през cPanel

Генериране на CSR през cPanel

Помощен център

Генериране на CSR през cPanel

CSR или Certificate Signing Request е искане за подпис на SSL сертификат. Трябва да се генерира преди издаването на въпросният сертификат, като обикновено това се случва на сървъра, на който този SSL сертификат ще бъде инсталиран.

Повече детайли за Certificate Signing Request ще намерите в тази статия, а следвайки следните стъпки ще генерирате CSR във вашият cPanel.

За целта трябва първо да достъпите вашият cPanel и в секцията Security да натиснете иконката за SSL/TLS:

Икона за SSL инструменти

В следващото меню изберете опцията Certificate Signing Requests (CSR):

Опция за генериране на CSR

Първото поле Key ви дава възможност да генерирате нов частен ключ за вашият SSL сертификат или ако вече имате инсталиран SSL сертификат за този домейн, да изберете наличният private key от drop-down менюто.

Избор на private key в cPanel

Следващите полета съдържат информацията, която се използва от Certificate Authority за издаването на вашият SSL сертификат:

ПолеОбяснение
DomainsПълното домейн име (FQDN), или в нашият пример - icn-demo.com
CityГрад
StateОбласт/Регион
CountryДържава
CompanyЮридическото име на вашата компания или NA ако няма такава
Company DivisionОтделът в компанията, който отговаря за този сертификат или NA ако не е компания
E-mailИмейл адрес за връзка, като трябва да отбележите, че за валидация на SSL сертификат се използва предварително генериран имейл адрес като admin@вашиятдомейн.com
PassphraseНаправено е за допълнителна валидация на издаването на CSR искане, но вече почти не се използва. Можете да оставите това поле празно.
DescriptionВ случай, че имате множество SSL сертификати, можете да използвате полето Description, за да напишете няколко думи за този сертификат и да го намирате по-бързо в менютата.

След като натиснете бутона Generate ще видите вашият CSR и ще можете да копирате Encoded Certificate Signing Request, който да използвате в издаването на вашият SSL сертификат:

Пример на генериран CSR