Как да инсталирате SSL сертификат за ASP.NET хостинг

Помощен център

Как да инсталирате SSL сертификат за ASP.NET хостинг

В тази статия ще ви покажем как можете да инсталирате вашия SSL сертификат в споделен ASP.NET хостинг. За целта е необходимо да изпълните следните стъпки:

1. Влезте в клиентския си профил през https://my.icn.bg/login.html

2. От менюто "Моите продукти", изберете "Споделен хостинг", след което натиснете върху името на хостинг-плана (със зелено), от който се зарежда сайтът, за който инсталирате SSL-сертификат. На следваща стъпка с бутона "Контролен панел" ще влезете в Plesk. 

3. От панела на домейна, за който инсталирате SSL-сертификат (в примера -- "icndemo.net"), влезте в инструмента "SSL certificates" .

4. За да генерирате CSR (Certificate signing request) ключ за сертификата, натиснете "Add SSL certificate". 

5. В полето "Certificate name" въведете име за сертификата. Това име ще се вижда в списъка с инсталирани сертификати -- то е за контролния панел Plesk и няма връзка със самия сертификат.  

В следващите полета попълнете данните, които ще се показват от сертификата:

"Country" -- държава;

"State or province" -- щат/област;

"Location (city)" -- населено място;

"Organization name (company)" -- име на организацията/фирмата;

"Organization department or division name" -- име на отдела на организацията/фирмата;

"Domain name" -- домейнът,  за който ще бъде сертификатът;

"Email" -- имейл-адрес за контакти във връзка със сертификата;

Когато попълните данните, натиснете бутона "Request".

6. Натиснете върху името на сертификата .

7. На следващата страница можете да качите вече издадения сертификат. Различните издатели предоставят сертификатите в различни формати -- обикновено са с разширение ".crt" или ".ca.crt".

Можете да качите сертификата като файл, като натиснете съответния бутон "Choose file". Или да въведете сертификата като текст в едно от текстовите полета долу. Когато сте готови, натиснете съответния бутон "Upload certificate". 

8. Върнете се на панела на домейна, за който инсталирате SSL-сертификат (в примера -- "icndemo.net"). Влезте в инструмента "Hosting settings". 

9. В разделa "Security", отбележете "SSL support" и изберете сертификата от падащото меню. Накрая натиснете "ОК". 

По този начин SSL сертификатът вече е конфигуриран и работещ за вашия домейн. Следващата стъпка е да направите промени по приложението на вашия уеб сайт да работи и с https:// линкове, за да осигурите защитена връзка до вашия домейн.