Начало > Помощен център > Споделен хостинг Windows > Уебсайт > В коя директория да кача сайта си на споделен ASP.NET хостинг?

В коя директория да кача сайта си на споделен ASP.NET хостинг?

Помощен център

В коя директория да кача сайта си на споделен ASP.NET хостинг?

В тази статия ще Ви покажем къде и как да качите вашият първи сайт на услугата споделен ASP.NET хостинг от ICN.Bg.

Главната директория на вашият хостинг акаунт е с наименование httpdocs. Тя е обвързана с основния домейн на вашият акаунт и в нея трябва да заложите файловете на уебсайта.

Предоставяме примерен пълен път до директорията httpdocs:

/home/PleskUsername/httpdocs

PleskUsername трябва да се замени с Вашето Plesk потребителско име, което можете да намерите в активационния имейл, изпратен при закупуване на хостинга.

За да качите вашият сайт на новосъздаденият ви акаунт на услугата споделен ASP.NET хостинг от ICN.Bg препоръчваме да използвате FTP клиент вместо файлов мениджър.

Един от най-използваните FTP клиенти за трансфер на файлове е FileZilla. Програмата работи на Windows, ASP.NET и MacOSX, безплатна е и може да се изтегли от следния URL:

https://filezilla-project.org/download.php?type=client

Данните за достъп през FTP можете да откриете в имейла, който сте получили от нашата система след успешнo активиране на услуга споделен ASP.NET хостинг.

Част от съдържанието на активационен имейл:

Данни за FTP достъп в активационен имейл

FTP клиентът ви позволява да управлявате файловете на вашият споделен хостинг акаунт. Той ви дава възможности да качвате, изтривате, преименувате, създавате нови файлове, променяте права и др. 

След стартиране на FileZilla в лентата отгоре трябва да попълните маркираните полета с вашите данни за достъп:

Въвеждане на данните за достъп в FileZilla

1. Host: - хост име на сървъра или неговият IP адрес;

2. Username: - Plesk потребител или допълнително създаден FTP потребител;

3. Password: - съответната за потребителя парола;

4. Port: - порт 21, но може да оставите полето празно тъй като това е порта по подразбиране за FTP програмите.

След като се свържете успешно с вашите данни към сървъра ще видите екрана на FileZilla разделен на няколко полета. Първото поле е за системни съобщения от приложението. Следващите две полета, които ще видите разделени по вертикала са Local site: и Remote site:.

В Local site: се намират директориите на вашият локален компютър, а в Remote site: се намират директориите на хостинга:

Основен изглед на FileZilla след успешно свързване

За да качите вашият уеб сайт трябва да намерите неговите файлове на вашият локален компютър в панела Local site:, а в Remote site: влезете в директория httpdocs, както се вижда на изображението. 

За да завършите качването на сайта трябва да маркирате всички файлове, да кликнете с десен бутон върху тях да изберете опцията upload, след което FileZilla ще качи всички избрани файлове в главната директория httpdocs.