Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Видове хостинг услуги

Видове хостинг услуги

Помощен център

Видове хостинг услуги

Всеки уебсайт има нужда от различни ресурси и параметри за своите онлайн проекти. За да работи една уеб страница, CMS приложение, CRM, ERP или SaaS правилно и максимално добре, е необходимо да подберете и подходящото хостинг решение за неговото максимално добро представяне.

Най-общо можем да разделим видовете хостинг в следните групи:

Споделен хостинг

Споделен хостинг - Базиран е на най-разпространената операционна система за уеб хостинг - Linux. При споделения хостинг може да избирате между различни планове с различни параметри.

При него вие споделяте ресурсите на сървъра с другите потребители, разположени на него. Поради тази причина обикновено се препоръчва за стартиращи бизнеси, фирмени страници, лични блогове, CMS системи като WordPress, сайтове, които не изискват големи ресурси, за да работят коректно.

RS (reseller) хостинг

RS (reseller) хостинг е вид споделен хостинг (cPanel), при който клиентът има лимитиран достъп до приложението WHM (web host manager), през което може да създава собствени хостинг планове в рамките на конкретния RS план, всеки със собствен cPanel за управление.

Тези персонализирани хостинг планове може да се продават на клиенти и по този начин собственика на RS хостинг може да развива бизнес под собствена марка за хостване на персонални сайтове, портфолио, брошури, Landing pages (рекламни страници), One page (една страница) сайтове др.

VPS хостинг

VPS хостинг - При VPS хостинга имате на разположение собствена виртуална машина, на която можете да конфигурирате и инсталирате всяка желана операционна система или софтуер като имате пълен root достъп.

VPS хостингът е с по-високи параметри в сравнение със споделения хостинг, но отново при него параметрите са фиксирани.

Препоръчваме използването на VPS при по-натоварени уеб сайтове с висока посещаемост, сайтове използващи технологии, които не могат да се използват на споделен хостинг, растящи бизнеси, онлайн базирани CRM и ERP системи.

Dedicated хостинг

Dedicated хостинг - Нарича се още нает сървър или Dedicated сървър. При Dedicated хостинга наемате физически сървър с желани параметри, който най-точно да отговори на специфичните нужди на хостваните сайтове и услуги.

На него можете да конфигурирате и инсталирате всяка желана операционна система, софтуер или да го разделите на отделни логически виртуални машини. В този случай, вие отговаряте изцяло за неговото администриране и производителност.

Cloud хостинг

Cloud хостинг - Нарича се още хостинг с наето време или по заявка. При Cloud хостинга плащате само за ресурсите, които използвате - дисково пространство, RAM памет и изчислителна мощ, като при нужда можете да ги променяте.

Той е опция, която ви помага да спестите, като не заплащате за ресурси, които не използвате (както често се случва при наетите сървъри). Предимствата на технологията са, че по всяко време можете да скалирате ресурсите и да разчитате на гъвкавост. Препоръчва се силно за онлайн проекти, при които трафикът е непредвидим, в периоди на промоции и рекламни кампании и др.

Свържете се с екипа на ICN.Bg, за да Ви помогнем при избора на правилния хостинг план за Вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за нашите хостинг планове.