Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Уебсайт > Push notifications за iOS в ICN.Bg споделен хостинг

Push notifications за iOS в ICN.Bg споделен хостинг

Помощен център

Push notifications за iOS в ICN.Bg споделен хостинг

Съдържание

Push Notifications e технология, която изпраща текстово съобщение на потребителя при получаване на информация (имейл, събитие в календар...).

cPanel/WHM поддържа услугата iOS Apple Push Notification (APN) и може да получаваме Push Notifications на нашите iOS устройства от акаунт в cPanel хостинг.

За да активираме Push Notifications за iOS устройства трябва да закупим приложението MacOS Server от Apple App Store на стойност $19.99.

След това генерираме APN ключ, който през WHM инсталираме на сървъра, където сме конфигурирали нашите пощенски акаунти.

На пръв поглед изглежда, че само потребители с VPS и Dedicdated сървъри с root достъп до WHM могат да инсталират APN ключа и да активират Push Notifications.

Техническият екип на ICN.Bg намери начин да осигури Push Notifications функционалност и за клиентите на споделен хостинг.

Единственото изискване към клиента е да закупи MacOS Server от Apple App Store и да генерира APN ключ, който да изпрати на техническа поддръжка за активиране Push Notifications функционалност за акаунта.

Подробна информация за закупуване на MacOS Server от Apple App Store и генериране на APN ключ може да прочетете в тази статия.