Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Уебсайт > Помогнете на посетителите да използват вашите страници

Помогнете на посетителите да използват вашите страници

Помощен център

Помогнете на посетителите да използват вашите страници

Опитайте се да използвате текст вместо изображения, за да показвате важни имена, съдържание или връзки. Ако трябва да използвате изображения за текстово съдържание, използвайте атрибута Alt, за да включите няколко думи с описателен текст.

Атрибутът Alt трябва да отразява съдържанието на изображението, така че търсещите машини и потребителите, които не виждат изображението, да разберат какво съдържа изображението:

<img src="flowers-street.jpg" alt="City street with flowers">

Ако браузърът поради някаква причина не може да намери изображението, той ще покаже стойността на атрибута Alt.

Уверете се, че всички връзки на страницата сочат към реално съществуващи уеб страници. Използвайте валиден HTML код. Тествайте връзките на всяка страница след публикуването й.

Оптимизирайте времето за зареждане на страницата. Бързите сайтове правят потребителите щастливи и подобряват общото качество на мрежата (особено за потребителите с бавни интернет връзки).

Google препоръчва да използвате инструменти като PageSpeed Insights и Webpagetest.org, за да тествате ефективността на вашите уеб страници.

Проектирайте сайта си за работа с всички видове и размери на устройствата, включително настолни компютри, таблети и смартфони.

Тествайте дали вашите страници се зареждат коректно на мобилни устройства, за да получите обратна връзка относно това, което трябва да бъде коригирано.

Уверете се, че сайтът ви се зарежда коректно в най-популярните браузъри [1]:

  • Google Chrome;
  • Internet Explorer;
  • Mozilla Firefox;
  • Safari;
  • Microsoft Edge;
  • Opera.

Графика на най-популярните браузъри

Ако е възможно, ползвайте криптиран HTTPS протокол. Криптирането на връзката между потребителя и уебсайта е добра практика за комуникация в мрежата и увеличава репутацията на вашия сайт.

Уверете се, че вашите страници са полезни за читатели със зрителни увреждания, например чрез тестване на използваемостта (usability) с четец (screen-reader) на екрана.


[1] https://www.statista.com/statistics/272697/

Reference: https://support.google.com/webmasters/