Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Уебсайт > Помогнете на Google да намери вашите страници

Помогнете на Google да намери вашите страници

Помощен център

Помогнете на Google да намери вашите страници

Уверете се, че всички страници на сайта могат да бъдат достигнати чрез връзка от друга страница, която може да бъде намерена. Препращащата връзка трябва да включва текст, изображение или друг атрибут, който е подходящ за целевата страница.

Предоставете карта на сайта (Sitemap) с връзки, които сочат към важните страници на вашия сайт. Предоставете също така страница със списък с линкове към тези страници, който може да се чете от човек (понякога наричан индекс на сайта).

Ограничете броя на връзките на страница до приемлива стойност (най-много няколко хиляди).

Уверете се, че вашият уеб сървър поддържа правилно хедъра HTTP if-Modified-Since. Тази функция указва на уеб сървъра да информира Google дали съдържанието се е променило след последното обхождане на сайта. Поддръжката на тази функционалност ви спестява трафик и режийни разходи.

Използвайте файла robots.txt на уеб сървъра си, за да предотвратите обхождането на безкрайни списъци с линкове, като страници с резултати от търсене, например.

Поддържайте файла robots.txt актуален. Научете как да управлявате обхождането с файла robots.txt. Проверете обхвата и синтаксиса на файла robots.txt, като използвате инструмента за тестване на robots.txt.

Начини да помогнете на Google да намери вашият сайт

Googlebot добавя нови сайтове към индекса и актуализира съществуващите, всеки път, когато обхожда мрежата. Ако имате нов URL адрес, изпратете го от тази страница. Google добавя всички подадени URL адреси към своя индекс и не се ангажира с прогноза кога и дали в индекса ще се появи изпратения URL адрес.

https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url?continue=/addurl

Интерфейс за добавяне на сайт в Google

Изпратете Sitemap с помощта на Google Search Console. Google използва вашата карта Sitemap, за да научи повече за структурата на вашия сайт и да увеличи обхвата на нашите уеб страници.

Уверете се, че всички сайтове, които трябва да знаят за вашите страници, са наясно, че вашият сайт е онлайн.


Reference: https://support.google.com/webmasters/