Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Уебсайт > Какво представлява Search Console?

Какво представлява Search Console?

Помощен център

Какво представлява Search Console?

Искате ли вашият сайт да бъде намерен в мрежата? Google Search Console може да ви помогне.

Google Search Console е безплатна услуга, предлагана от Google, която ви помага да наблюдавате и поддържате присъствието на вашия сайт в резултатите от търсенето в Google.

Не е нужно да се регистрирате в Search Console, за да може вашият сайт да бъде включен в резултатите от търсенето в Google, но тя може да ви помогне да разберете как Google преглежда вашия сайт и да оптимизира ефективността му в резултатите от търсенето.

Защо да използваме Search Console?

Следете ефективността на сайта си в резултатите от търсенето в Google:

  • Уверете се, че Google има достъп до вашето съдържание;
  • Изпратете ново съдържание за обхождане и премахване на съдържание, което не искате да се показва в резултатите от търсенето;
  • Създавайте и наблюдавайте съдържание, което осигурява визуално ангажиращи резултати от търсенето;
  • Поддържайте сайта си с минимално прекъсване на ефективността при търсене;
  • Следете и разрешете проблемите със злонамерен софтуер или спам, така че сайтът ви да остане чист.

Открийте как Google Search и светът виждат вашия сайт:

  • Кои заявки предизвикаха появата на вашия сайт в резултатите от търсенето?
  • Възможно ли е някои заявки да доведат до по-голям трафик към вашия сайт, отколкото други?
  • Посочени ли са цените на продуктите, фирмената ви информация за връзка или събитията, подчертани в богатите (rich search results) резултати от търсенето?
  • Кои сайтове се свързват с вашия уебсайт?
  • Дали вашият мобилен сайт се представя добре за посетителите, които търсят през мобилни устройства?

Кой може да използва Search Console?

Всеки, който поддържа уеб сайт! От любител до професионалист, от начинаещ до напреднал, Search Console може да помогне на всеки.

Собственик, който делегира управление

Дори и да не мислите, че знаете как да използвате Search Console, трябва да се запознаете с основните функционалности. Може да наемете своя уеб администратор или маркетингов специалист, който да ви помогне да настроите уебсайта си с Search Console. В този случай можете да работите с него, за да сте сигурни, че имате достъп и контрол върху всички отчети за вашия уебсайт.

Освен това е добра идея да научите всичко за начина, по който сайтът се представя в резултатите от търсенето, така че да можете да вземате важните бизнес решения за вашия сайт.

SEO специалист или маркетолог

Тъй като вие сте фокусиран върху онлайн маркетинга, Search Console ще ви помогне да наблюдавате трафика към уебсайта си, да оптимизирате своя Ranking и да вземате информирани решения относно класирането в резултатите от търсенето на вашия сайт.

Можете да използвате информацията в Search Console, за да повлияете на техническите решения относно уебсайта и да направите сложен маркетингов анализ заедно с другите инструменти на Google като Analytics, Google Trends и AdWords.

Администратор на сайт

Като администратор на сайта, вие се интересувате от здравословното функциониране на вашия сайт. Search Console ви позволява лесно да следите и в някои случаи да разрешите сървърни грешки, проблеми със зареждането на сайтове и проблеми със сигурността като хакерство и злонамерен софтуер.

Вие може също така да използвате предоставената информация, за да гарантирате, че всяка поддръжка или настройки на сайта се извършват гладко по отношение на резултатите от търсенето.

Уеб разработчик

Ако създавате действителната маркировка и/или кода за сайта си, Search Console ви помага да наблюдавате и разрешавате често срещани проблеми с маркирането, като например грешки в структурираните данни.

Разработчик на приложения

Ако притежавате приложение, искате да видите как мобилните потребители намират приложението ви с помощта на Google Search. Search Console може да Ви помогне да интегрирате безпроблемно приложението си с уебсайта.


Reference: https://support.google.com/webmasters/