Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Уебсайт > Как да класирам сайта си на челно място в Google?

Как да класирам сайта си на челно място в Google?

Помощен център

Как да класирам сайта си на челно място в Google?

Това е без съмнение най-често задаваният въпрос към всеки служител на Google.

И правилният отговор е: няма тайни, има само добри практики. {: .note}

Ето списък с най-добрите практики за подобряване на класирането на всеки сайт в резултатите на Google Search:

Съдържание с високо качество

Осигурете високо качество на съдържанието на вашия сайт. Google се опитва да намери най-добрия отговор за запитванията на потребителите; ако напишете най-доброто и най-полезно съдържание, вие сте в играта. Използвайте отчета на Search Analytics, за да видите кои запитвания водят до страници от вашия сайт и какъв е процентът на кликане на връзки към вашия сайт.

Поддръжка на мобилни устройства

Направете сайта си удобен за мобилни устройства. Много потребители търсят информация през мобилни устройства; резултатите от търсенето предпочитат страници, които се счита, че отговарят най-добре на искането на потребителя с най-добрата възможна практическа работа на потребителите на тяхната платформа.

Ясни заглавия и точни описания

Използвайте информативни заглавия и фрагменти (snippets). Добрите, ясни заглавия и точните описания на мета маркерите (meta tag descriptions) помагат на търсещите роботи да разберат целта на дадена страница и да генерират полезни фрагменти в резултатите от търсенето.

Използване на структурирани данни

Добавете структурирани данни (structured data), за да активирате допълнителни функции за резултатите от търсенето, като например звезди, информация за събития или полета за търсене в сайтове, които обогатяват опита на потребителите и правят вашия сайт по-ценен за читателите. Прочетете повече за структурираните данни или използвайте инструментите в Search Console.

Следване на указанията за добри практики на Google

Уверете се, че спазвате нашите указания за добри сайтове и избягвайте клопки, които биха могли да повлияят на резултатите в Google Search.


Reference: https://support.google.com/webmasters/