Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Уебсайт > Грешна конфигурация на домейн име

Грешна конфигурация на домейн име

Помощен център

Грешна конфигурация на домейн име

В тази статия ще Ви запознаем с една от трите възможни причини Вашата уеб страница да не се зарежда коректно: Грешна конфигурация на домейн име.

Грешна конфигурация на домейн име означава, че сте закупили домейн за Вашия уеб сайт и не сте го насочили правилно към Вашата хостинг услуга. Страницата, която може да се зареди, е свързана със следните възможни варианти:

  • домейн името не е насочено към правилните DNS сървъри;
  • домейн името не е насочено към правилния IP адрес (чрез А запис).

Можете да проверите към какъв IP адрес е насочен вашият домейн от тук. Проверете актуалните DNS сървъри, които използва вашият домейн от тук.

След като извършите проверките за IP адреса и DNS сървърите, ще може да разберете уеб сайта от кой доставчик и сървър се обслужва в дадения момент. 

Показване на грешка Грешна конфигурация на домейн име в браузър

Въпреки това, ако насочите домейна към правилните DNS сървъри или правилния IP адрес на сървър, но не сте добавили домейна като допълнителен домейн в cPanel, сървърът няма да знае как да обработи заявката. Следователно ще се зареди страницата по подразбиране, показана по-горе. За да добавите домейна като допълнителен или паркиран, е необходимо да прочетете следната статия:

Управление на допълнителен (addon) домейн в ICN.Bg

За да извършите промяна на DNS сървърите, е необходимо да прочетете следната статия: 

Управление на неймсървъри в ICN.Bg

В случай че срещате затруднение, можете да се свържете с нашата техническа поддръжка тук.