Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Удължаване на изтекъл споделен Linux хостинг с 2 дни

Удължаване на изтекъл споделен Linux хостинг с 2 дни

Помощен център

Удължаване на изтекъл споделен Linux хостинг с 2 дни

В статията ще ви покажем как може да удължите с 2 дни (~48 часа) Вашия споделен хостинг план след изтичане периода на регистрация. ICN.Bg предоставя тези възможности, в случай че Вашата услуга е спряна, а Вие нямате възможност в момента да я подновите за по-дълъг период чрез подаване на заявка от потребителския панел.

Подновяване през потребителския панел

За да активирате Вашия хостинг план безплатно за 2 дни, е необходимо да извършите следните стъпки:

1. Влезте във Вашия потребителски профил в ICN.Bg (https://my.icn.bg/).

2. От главното меню през линка Споделен Хостинг влезте в панела на изтеклата услуга (статус Прекратен):

Панел на хостинг с Прекратен статус

3. Прочетете информацията за подновяване на хостинг услугата и след нея в дъното на панела кликнете бутона Поднови за 2 дни:

Бутон Поднови за 2 дни

4. В следващия прозорец Временно пускане на услугата потвърдете действието като кликнете бутона Възстанови акаунт:

Бутон Възстанови акаунт

След натискането на бутона Пусни за 2 дни се генерира заявка в нашата система и до 30 минути Вашата услуга ще бъде отново с активен статус. Може да използвате този бутон еднократно, за да активирате Вашия Linux хостинг план за допълнителни два дни. Тези два допълнителни дни са предоставят след изтичане на гратисния период от регистрацията на хостинг плана.

SMS подновяване на хостинг

Ако вече сте използвали бутона Пусни за 2 дни в потребителския панел, но поради различни обстоятелства не сте успели да подновите хостинга чрез подаване на заявка, може да активирате хостинга за нови 48 часа, чрез нашата услуга SMS подновяване.

При прекратяване на хостингa в браузъра автоматично се зарежда съобщението по-долу с инструкция за подновяване чрез изпращане на SMS:

Автоматично съобщение в браузър при изтекъл хостинг

Ако основният домейн на Вашия хостинг план е domain.com, трябва да изпратите SMS със следното съдържание:

BGSTART domain.com

на кратък номер:

1935

Заявката ще бъде обработена и хостинга ще бъде активиран в рамките на няколко минути.

Важно: Въведете името на главния домейн на хостинга. Ако въведете име на паркиран или допълнителен домейн в акаунта, системата няма да поднови услугата автоматично и трябва да се свържете с отдел техническа поддръжка за съдействие.

Хостинг услугата може да бъде подновявана на всеки 48 часа с изпращане на SMS. Няма ограничение на броя подновявания чрез SMS. Цената на един SMS до кратък номер 1935 с ДДС е 2.40лв.

Активирането на хостинг услугата чрез бутона Пусни за 2 дни или чрез SMS подновяване е валидно само за услугата споделен Linux хостинг, но не и за прилежащия домейн.

Управление на домейни е отделна услуга и поддръжката на домейните в акаунта (регистриране, трансфер и подновяване) се извършва през интерфейса на потребителския панел.

Ако Вашето домейн име е изтекло заедно с хостинга, дори и да подновите хостинга за два дни през потребителския панел или чрез SMS, сайта няма да се зарежда тъй като домейн регистрара променя автоматично неймсървърите на домейна при изтичане срока на регистрация.

Препоръчаме преди да активирате подновяване на хостинга за два дни да се уверите, че само хостинг услугата е прекратена.

Заключение

При изтичане само на хостинг услуга може да я подновите временно за два дни по следните начини:

  • Безплатно (еднократно) - през бутона Поднови за 2 дни в потребителския панел на хостинга;
  • Чрез изпращане на SMS до кратък номер 1935 на цена 2.40лв. с ДДС;

Подновяване на хостинга за два дни по един от описаните начини не подновява прилежащия домейн.

Ако имате съмнение каква стъпка да предприемете за максимално бързо възстановяване на вашия сайт препоръчаме да се свържете с колегите от техническа поддръжка за съдействие.