Mozilla Thunderbird 2 - настройка на имейл клиент

Помощен център

Mozilla Thunderbird 2 - настройка на имейл клиент

В това ръководство ще Ви запознаем подробно с настройките, които трябва да направите в Mozilla Thunderbird 2.0.0.23 за да си настройте пощенския клиент.

При нова инсталация на Mozilla Thunderbird 2, след инсталацията на софтуера и стартирането му, автоматично излиза прозорец (Account Wizard), който Ви ръководи за добавянето на нов акаунт в пощенския клиент

Ако вече имате инсталирана Mozilla Thunderbird 2.0.0.23, която ползвате с друг/и акаунт/и, влезте в меню "Tools", след това в "Account Settings", "Add Account...", ще се отвори Account Wizard, след това следвайте описаните стъпки

   ->   

  1. Изберете "Email account" и натиснете "Next" бутона

  2. Въведете име и e-mail адрес (за Ваше улеснение сме въвели примерни данни) и натиснете "Next" бутона

3.IMAP Настройки

3.1.1 IMAP без SSL - за да настроите пощенския си клиент за връзка с входящият и изходящият пощенски сървъри без SSL, въведете "mail.вашиятдомейн" за входящ и изходящ (в примера "mail.moiafirma.bg"), след което натиснете "Next" бутона.

3.1.2 Въведете пълния e-mail адрес за потребителско име за входящият сървър и натиснете "Next"

3.1.3 Въведете име на e-mail акаунта си или кратко описание за него. Името, което ще въведете ще името на този акаунт в списъка с акауните си (можете да го оставите и с пълния e-mail адрес, както е по подразбиране. Тази опция е с цел да се улесни работата на потребителите при ползването на пощенския клиент с няколко e-mail акаунта).

3.1.4 След натискането на "Next" бутона излиза страница с информацията, която сте въвели за акаунта си - потребителско име входящ и изходящ сървър и протокола за приемане на електронните писма

3.1.5 След натискането на "Finish" бутона при корекно въведени данни на акаунта Ви трябва след затварянето на прозореца, да излезне нов прозорец с поле за въвеждане на парола, след успешното й въвеждане ще можете да изпращате и получавате писма.

3.2.1 IMAP с SSL- за да настроите пощенския си клиент за връзка с входящият и изходящият пощенски сървъри с SSL, въведете "setra.icnhost.net" за входящ и изходящ  , след което натиснете "Next" бутона.

3.2.2.Следва прозорец, в който трябва да въведете потребителско име, с което се свързвате към входящия сървър - въведете пълния Ви e-mail адрес и натиснете бутон "Next"

3.2.3. Въведете име на акаунта, с това име ще виждате Вашият акаунт в списъка с акаунтите, след като въведете име на акаунта натиснете "Next"

3.2.4. Ще излезне прозорец с информацията която сте въвели, натиснете "Finish"

Готово! Вече можете да получавате и изпращате писма. Ако имате проблем с настройването на имейл адресът ви можете да се свържете с нашата техническа поддръжка на имейл адрес: support@icn.bg или телефон 02 491 8877 и +359 888 738338