Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Поща > Директен достъп до Webmail

Директен достъп до Webmail

Помощен център

Директен достъп до Webmail

Как да достъпим Webmail директно е темата, на която ще се спрем в тази статия.
Достъпването директно до вашия уебмейл, за да влезете в пощенски си акаунт, чрез браузър, става посредством въвеждането на вашето домейн име и добавянето на /webmail като в примера:

http://domainname.com/webmail

Може да достъпите уебмейл и като добавите стандартния за cPanel порт 2096 след домейна или името на хостинг сървъра:

http://domainname.com:2096

http://hostingserver.name:2096

В случай, че интернет доставчика блокира портовете с номера над 1000, може да изпишете webmail пред името на домейна и да достъпите уебмаил през поддомейн на порт 80:

http://webmail.domainname.com

В този случай достъпа е през незащитена връзка и вашите данни за логване ще бъдат изпратени през интернет като незащитен текст, който може да бъде прихванат. Затова използвайте тази възможност за логване само в изключителни случаи и след това сменете паролата на пощата при първа възможност.

След като заредите един от посочените линкове (като използвате вашия домейн) ще се визуализират две полета, в които трябва да въведете данните на желания имейл акаунт. В полето E-mail адрес: трябва да въведете пълното име на пощата заедно с домейн името, а в полето Парола: трябва да въведете паролата за пощенския акаунт.

След успешно влизане в уебмейла ще се визуализира страница, от която може да изберете между три уеб мейл клиента. Чрез всеки един от тях може да влезете в пощенската кутия (разгледайте най-удобния за вас).

Чрез бутона Enable AutoLoad, който е наличен при вход в услугата, може да изберете мейл клиент по подразбиране, който да се зарежда автоматично при всеки следващ вход в пощенския акаунт.

Допълнителна информация за Horde

Допълнителна информация за Roundcube

В cPanel & WHM от версия 76 SquirrelMail е премахнат, преустановена е и поддръжката на приложението в предишни версии.

Уебмейл клиентите са предназначени за бърз преглед на мейл кореспонденция или отговор на спешен имейл. За официална и професионална работа с имейли препоръчваме използването на имейл клиенти като Thunderbird или Outlook, тъй като те разполагат с далеч по-големи възможности.

Вижте още: Как автоматично да конфигурираме поща в Outlook 2016