Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Контролен Панел > Промяна на DocumentRoot на допълнителен домейн в public_html

Промяна на DocumentRoot на допълнителен домейн в public_html

Помощен център

Промяна на DocumentRoot на допълнителен домейн в public_html

В настоящата статия ще опишем как може да промените главната директория (DocumentRoot) на допълнителен (Addon) домейн в public_html с помощта на cPanel на Вашия хостинг план. (ICN.Bg не препоръчва изместването на DocumentRoot директорията извън public_html поради съображение за сигурност. Това не се препоръчва и от създателите на cPanel).

Ако нямате добавен допълнителен домейн към cPanel акаунта, но желаете да настроите такъв, е необходимо да разгледате следната статия:

Управление на допълнителен (addon) домейн в ICN.Bg

Процедурата по промяна на главната директория (DocumentRoot) е следната:

Стъпка 1. Необходимо е да влезете в контролния панел cPanel на Вашия хостинг план - ако имате нужда от помощ прочетете статията Достъп до контролен панел в ICN.Bg

Стъпка 2. В секцията "Domains" кликнете линка Addon Domains:

Достъп до Addon Domains в cPanel

Стъпка 3. Кликнете върху иконата с молива след пътя до директорията, която желаете да промените (в колоната Document Root)

Редактиране на Document Root

Стъпка 4. В допълнителния прозорец в текстовото поле въведете името на новата директорията в publichtml, в която желаете да преместите съдържанието на допълнителния домейн (за да бъде директорията извън publichtml директно изпишете името й без public_html). След това кликнете бутона Change.

Стъпка 5. Появява се допълнителен прозорец, с което cPanel Ви информира, че обновява главната директория (document root) на допълнителния домейн. Необходимо е да изчакате няколко секунди до завършване на процеса.

Стъпка 6. Ако всичко е преминало без грешка, ще видите съобщение Document Root Updated. Kликнете бутона OK.

Потвърждение за успешна промяна

Стъпка 7. Може да проверите резултата от операцията, като прегледате пътя на директорията изписан в колоната Document Root, където трябва да виждате вече новият път до работната директория на допълнителен домейн.

Tаблица Modify Addon Domain с редактирания път до Document Root

Забележка: Трябва да имате в предвид, че е необходимо да редактирате описания път в конфигурационния файл на уеб приложението на вашата платформа, тъй като в него може да се съдържа пътя до старата директория. Това е важна подробност, която трябва да проверите или в противен случай сайта няма да се зареди.