Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Контролен Панел > Присъства ли моя сайт в черния списък на Google?

Присъства ли моя сайт в черния списък на Google?

Помощен център

Присъства ли моя сайт в черния списък на Google?

Длъжни сме да започнем с едно уточнение: няма официален термин, страница или интерфейс Google Blacklist. Има се предвид, че когато при зареждане на сайт се показва предупреждение за шпионски, зловреден или пренасочващ сайт, такъв тип сайтове се съдържат в някакъв виртуален Google Blacklist.

Освен това ако сайта е регистриран в Google Search Console, поддръжката на Google оставя информация в акаунта на сайта с препоръчителни стъпки за възстановяване, също така се изпраща информация на контактния имейл.

В контролния панел на споделения Linux хостинг разполагате с инструмент SEO Tools, чрез който може да проверите дали сайтът ви присъства в черен списък. За да го ползвате, трябва да сте активирали инструментите от секция SEO and marketing tools

Отворете cPanel и в секция SEO and marketing tools кликнете линка SEO Tools:

Достъп до SEO Tools в cPanel

Кликнете бутона Go to my account:

Бутон Go to my account

Кликнете бутона Complete this step, изберете Google blacklist check:

Интерфейс Google blacklist check

Кликнете бутона Check Google blacklist за да бъде направена проверката.

Бутон Check Google blacklist

В посочения пример сайтът не присъства в черния списък на Google. Ако сайтът беше добавен в списъка, ще се визуализират инструкции за изваждането му оттам. 

Съобщение с резултата от проверката

Важно: бъдете много внимателни (и информирани) когато решите да ползвате каквито и да било SEO инструменти на доверие. Сверявайте, това което ви препоръчат "експертите" с информация от доказани и авторитетни източници (Google) тъй като на тема SEO сме чували удивителни бисери. Пак ще кажем: бъдете много внимателни!