Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Контролен Панел > Пренасочване на домейн (с http статус код 301 или 302) в cPanel

Пренасочване на домейн (с http статус код 301 или 302) в cPanel

Помощен център

Пренасочване на домейн (с http статус код 301 или 302) в cPanel

В контролния панел на споделения Linux хостинг cPanel има инструмент Redirects, чрез който може да пренасочвате вашия домейн към избрана страница от сайта ви или към друг сайт, когато това се налага. Ето как можете да го направите:

Влезте в cPanel и в секция Domains кликнете върху линка Redirects:

Достъп до Redirects в cPanel

Ако в менюто Type изберете Permanent (301), пренасочването ще бъде обозначено като постоянно (permanent). Така браузърът на посетителя автоматично ще промени отметките (bookmars) си, като замени съществуващия URL адрес с адреса, към който той е пренасочен.

Ако изберете Temporary (302), пренасочването ще бъде обозначено като временно (temporary) и браузърът няма автоматично да промени отметките си:

Интерфейс за създаване на пренасочване

От следващото меню https?://(www.)? изберете домейна, който ще пренасочвате. Ако желаете да пренасочите определена страница от сайта си, впишете адреса ѝ в полето с този знак "/". В посочения пример пренасочваме страницата icndemo.net/test2 към друг сайт - icndemo2.com.

Сайтът трябва да бъде вписан с пълния си URL адрес - включително и с протокола http или https. Ако включите опцията Wildcard Redirect, пренасочването ще се случва не само за страниците на сайта, но и за неговите съответстващи файлове.

Например: icndemo.net/test/photo1.png ще бъде пренасочен към icndemo2.net/photo1.png.

В полето Current Redirects в cPanel ще видите всички създадени пренасочвания, както и опциите за тяхното управление:

Таблицат Current Redirects с всички пренасочвания

Подробна информация за всички налични опции в Redirects панела може да прочетете в нашата статия "Пренасочване на URL адрес в cPanel".