Как в cPanel да направите пренасочване на домейна си с код 301 или код 302 ?

Помощен център

Как в cPanel да направите пренасочване на домейна си с код 301 или код 302 ?

В контролния панел на споделения Linux хостинг, cPanel, има инструмент "Redirects", чрез който може да пренасочите вашия домейн. Когато някой отвори началната страница на сайта ви, автоматично да се зарежда друга страница или друг уеб сайт. За да извършите подобно пренасочване, е необходимо да следвате описаните стъпки:

1. Влезте в клиентския си профил през https://my.icn.bg/login.html

2. Въведете потребителското име и паролата на клиентския си профил:

3. От менюто “Моите продукти” изберете “Споделен хостинг”, след което натиснете върху името на хостинг-плана (със зелено), в който ще използвате инструмента. На следваща стъпка с бутона “Контролен панел” ще влезете в cPanel.

Image

Image

4. От менюто “Domains”, изберете “Redirects”.

5. Ако в менюто "Type" изберете "Permanent (301)", пренасочването ще бъде обозначено, като постоянно. Така браузърът на посетителя ще промени отметките (bookmars) си, като замени адреса на домейна с адреса, към който той е пренасочен. Ако изберете "Temporary (302)", пренасочването ще бъде обозначено, като временно и браузърът няма да промени отметките си.

Image

От следващото меню, "https?://(www.)?", изберете домейна, който ще пренасочвате. Ако желаете да пренасочите определена страница от сайта си, впишете адреса ѝ в полето "/" . В посочения пример пренасочваме страницата "icndemo.net/test2" към друг сайт - "icndemo2.com".

Сайтът трябва да бъде вписан с пълния си адрес - включително протокола, "http://" или "https://". Ако включите опцията "Wildcard Redirect", пренасочването ще се случва не само за страниците на сайта, но и за файловете му.

Например: "icndemo.net/test/photo1.png" ще бъде пренасочен към "icndemo2.net/photo1.png" .

Най-отдолу в страницата можете да прегледате вече направените пренасочения към момента.

По този начин може да направите пренасочване 301 или 302 на вашия домейн към определен домейн.