Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Параметри на споделения хостинг план

Параметри на споделения хостинг план

Помощен център

Параметри на споделения хостинг план

Съдържание

Параметрите на споделения хостинг са различни за всеки хостинг план, който изберете.

В зависимост от нуждите на вашите онлайн проекти, трябва да помислите за това какви точно параметри ще са ви необходими сега и в бъдеще. По всяко време, в което ресурсите на избрания от вас хостинг план не ви достигат, вие можете да преминете на по-висок хостинг план или към cloud сървърнает сървър или VPS услуга.

Дисково пространство

Дисковото простраство ви дава необходимото място за съхранението на вашите онлайн проекти. Премиум SSD дисковете осигуряват максимална бързина на вашите база данни. Можете да избирате между четири размера на дисково пространство.

Имайте предвид, че при споделения хостинг не можете да добавяте допълнително дисково пространство към плана си. При изчерпване на дисковото пространство е необходимо да преминете на по-висок план. Можете бързо и лесно да ъпгрейднете или даунгрейднете своя план през вашия контролен панел в my.icn.bg.

Трафик

Максимална достъпност на сайта ви за вашите клиенти - имидж, репутация и успешни продажби онлайн. В това се включва всички данни, които преминават към сървъра или от него - качване и сваляне на файлове и трафик от посетителите към сайта (зареждане на страницата). Препоръчваме изпозлването на хостинг план с неограничен трафик.

Домейни

Допълнителни домейни - Вашият споделен хостинг акаунт ви позволява да разположите в рамките на определени ограничения множество домейни. Този параметър определя максималения брой на домейн имена, които можете да разположите на един споделен хостинг план, чиито ресурси те да споделят.

Паркирани домейни - Паркираните домейни изискват регистрация и подновяване. Пакрираните домейни представляват домейн имена, които сте регистрирали и подновявате и които да препращат към вашата основна страница. Примерно: можете да използвате паркираните домейни yourwebsite.biz и yourwebsite.eu, за да препратите потребители, които се опитват да ги отворят, към главния ви сайт yourwebsite.bg.

Паркираните домейни са важен елемент при запазването на уникалността на домейн името ви и няма да позволят конкурентни фирми или измамници да се възползват от популярността на вашия бранд.

Поддомейни - всички хостинг планова поддържат неограничен брой поддомейни за да може да създавате близки по тематика сайтове към сайта на главния домейн или да създавате самостоятелни сайтове с ключова дума в URL адреса - shoes.mystore.net, gloves.mystore.net, sunglasses.mystore.net ...

Пощенски кутии

Този параметър показва колко пощенски кутии можете да разположите на вашия споделен хостинг. ICN.Bg предлага на всички свои клиенти на споделен Linux хостинг възможостта да създават и поддържат неограничен брой пощенски кутии в рамките на ресурсите на своя план.

Бази данни - MySQL5, PostgreSQL, MSSQL

Този параметър показва какъв брой бази данни можете да разположите в на вашия споделен хостинг. ICN.Bg предлага на всички свои клиенти възможността да управляват неограничен брой бази данни в рамките на ресурсите на своя план.

Архивни копия (backup)

Бекъп копията представляват архивни копия на всички ваши данни в рамките на вашия споделен хостинг акаунт. Те са от изключителна важност, когато възникне проблем и ще ви защитят от непредвидени ситуации. ICN.Bg предлага безплатно на своите клиенти на споделен хостинг възможността да възстановяват до 30 броя бекъп копия през своя cPanel контролен панел.

Собствен (Dedicated) IP адрес

Собственият IP адрес е задължителен, когато искате да активирате SSL сертификат за вашия сайт. Използвайки отделен IP адрес, а не общ с останалите потребители, ще се предпазите от: евентуалното попадане в черни списъци и DDoS атаки към сайтове на други потребители разположени на същия сървър като вас.

Процесорно време

Допустимото CPU (процесорно време), което може да се използва от даден потребител (целия потребителски акаунт, а не отделен сайт в акаунта) е в диапазона 21-120 минути за 24 часа (-> 1% CPU = 14.40 минути).

Apache requests

Максимален брой едновременни заявки към уеб сървъра от един акаунт.

MySQL връзки

Максималният брой едновременни връзки към сървъра от един mysql потребител.

MySQL заявки

Всички споделени хостинг планове поддържат неограничен брой заявки към MysQL сървъра.

Inodes

Всеки споделен хостинг акаунт има възможност да използва определен брой Inodes (index node). Inodes определя файловата структура в Unix базираните операционни системи. Всеки inode съхранява информация за обектите и архитектурата на файловата структура, като същевременно те не съхраняват съдържание и данни от файловете. 

За да работят безупречно уеб проектите на всички потребители използващи споделена среда, е необходимо да се спазват определени ограничения, които дават възможност за нормалната работа на услугата без да влошават нейното качество.

Повече за параметрите на споделения хостинг можете да прочетете на нашия сайт ICN.Bg - Споделен хостинг в секция Детайлни характеристики.

Свържете се с екипа на ICN.Bg, за да Ви помогнем при избора на правилния хостинг план за вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате върпоси за услугите, които предлагаме.