Начало > Помощен център > Споделен Хостинг Linux > Бази Данни > Създаване на база данни, потребител и парола

Създаване на база данни, потребител и парола

Помощен център

Създаване на база данни, потребител и парола

В тази статия ще Ви покажем как да създадете база данни, потребител и парола към нея, и как да свържете дефинирате привилегии на потребителя в базата данни.

1. Влезте в потребителския си акаунт с натискане на бутона Вход, след което е необходимо да въведете вашите потребителско име и парола.

2. Намерете вашия Споделен хостинг план, на който желаете да създадете база данни, и натиснете бутона Контролен панел.

3. Следващата стъпка, след като отворите Контролния панел (cPanel), в категория Databases, кликнете линка Mysql Databases.

4. В секция Create New Datebase въведете името на базата данни, която желаете да създадете и кликнете бутона Create Datebase.

* Пояснение: Всички бази от данни, които създавате, ще имат префикс (в конкретния пример е icndemo_), като се използва вашето cPanel потребителско име.

5. След като създадете базата данни, ще се зареди страница с потвърждение и за да се върнете в панела трябва да кликнете линка Go Back.

6. В страницата по-долу са разположени секциите Mysql Users и Add New User, в които трябва да въведете желаното от Вас потребителско име и парола. Накрая кликнете бутона Create user.

* Пояснение: Сигурността на Вашата парола трябва да е над 50/100 - в противен случай системата няма да ви позволи да създадете потребителя.

Кликнете бутона Go Back за да се върнете в предишния интерфейс за да завършите конфигурирането на базата данни.

7. Последната стъпка е да свържете вече създадена база данни с новия потребител в секция Add а User to Database.

  • В полето User изберете името на потребителят, който създадохте в точка 6.
  • В полето Database изберете името на базата данни, която създадохте в точка 4.

За да свържете потребителя и базата данни кликнете бутона Add.

8. На следващата стъпка трябва да изберете какви привилегии ще предоставите на потребителят в базата данни:

Ако нямате специални изисквания може да поставяте отметка на All Privileges и да кликнете бутона Make Changes.

По този начин вече имате създадена база данни и потребител към нея и може да използвате тези данни при инсталиране на различни платформи за вашите уеб сайтове.

* Важно пояснение: Можете да използвате потребителското име и парола, които използвате за да влезете в https://www.icn.bg, като връзка с базата данни, но ние не го препоръчваме от съображение за сигурност и ако си промените паролата, ще се наложи да я промените и в конфигурационният файл на приложението, което използва тази база данни.