Как да активираме ActiveCache (Memcached или Redis)?

Помощен център

Как да активираме ActiveCache (Memcached или Redis)?

ICN.Bg предлага избор между две технологии - Memcached и Redis, които ускоряват зареждането на уеб сайтовете и намаляват използваните ресурси. Двете технологии представляват кеширане на чести заявки към базите данни. Повече информация за тях може да намерите в тази статия: "Ускори сайта си с ActiveCache – от ICN.Bg".

В настоящата статия ще ви покажем как да ги активирате за вашия Споделен хостинг план. Те са налични на споделените ни сървъри за плановете Икономичен, Бизнес и Стандартен.

Необходимо е да следвате описаните стъпки.

1. Влезте във вашия cPanel акаунт. Ако сте отскоро потребител на хостинг в ICN.Bg може да прочетете информацията в тази статия, която ще ви помогне да навигирате по-лесно между потребителския и контролния панел.

2. От менюто Databases изберете ActiveCache.

3. След това трябва да изберете Memcached или Redis според вашето желание и да кликнете бутона Save and Activate.

4. При Redis имате възможност да зададете парола, като тя може да бъде генерирана автоматично, ако маркирате опциятя Autogenerate password.

5. След като сте активирали една от двете технологии, ще видите нужните данни за свързването на приложението си с нея (Host и Port). При Redis ще видите и паролата, ако сте я задали.

Изключително важно е платформата на вашия сайт да поддържа един от двата вида технологии на кеширане. След като настроите приложението си (уеб сайта) да използва един от двата вида кеширане с това приключва целия процес.

В случай на нужда можете чрез бутона Flush да изчистите кешираната информация на Memcached или Redis. Тяхното рестартиране може да извършите чрез бутона Restart. При желание да спрете някоя от двете технологии можете да използвате бутона Deactivate.