Начало > Помощен център > E-Store > Плащания > Получаване на онлайн плащания през Stripe в CloudCart

Получаване на онлайн плащания през Stripe в CloudCart

Помощен център

Получаване на онлайн плащания през Stripe в CloudCart

Получаване на онлайн плащания през Stripe в CloudCart

Stripe е метод на плащане, чрез който може да приемате директни плащания с кредитни и дебитни карти във вашия онлайн магазин. Освен това Stripe позволява да предлагате Apple Pay и Google Pay като разплащателни методи на вашите клиенти. Stripe предлага десетки функционалности, една от които е подробен отчет за всяка транзакция.

По-бързо плащане - когато клиент, който вече е направил покупка и се върне във вашия магазин, неговите лични данни се попълват автоматично от Stripe, за да завърши поръчката си по-бързо.

Активиране на Stripe

1. Влезте в контролния панел на CloudCart;

2. Отворете секция Настройки > Плащания;

3. Изберете Stripe от списъка с платежни методи и натиснете Конфигуриране:

Конфигуриране на Stripe от списъка с платежни методи

4. В раздел Наименование на услугата може да добавите Плати с Apple or Google Pay, така че вашите клиенти да знаят, че могат да използват тези методи за плащане чрез Stripe. Обърнете внимание, че Google Pay все още е неактивна услуга в България.

5. В следващия раздел Тестова среда, бутонът Live Mode трябва да бъде деактивиран, за да използвате Stripe в тестова среда. В този режим симулирате извършване на транзакции за да проверите как работи системата преди да стартирате реалното приемане на преводи. Веднага щом активирате бутона ще започнете да приемате плащания през Stripe от всички ваши клиенти, които са избрали да използват този разплащателен метод.

Настройки за управление между тестова и реална среда

6. В раздел Настройки въведете Test Secret Key/ Test Publishable Key, както и Live Secret Key/ Live Publishable Key.

7. В следващия раздел Приемане на плащания по сума на поръчката може да зададете минимална и максимална сума на поръчката, при която този метод на плащане да бъде активен и видим от клиента.

Определяне на минимална и максимална сума за ползване на Stripe

8. В последния раздел Отстъпка при плащане с Stripe може да дадете някаква отстъпка (конкретна сума или процент) на вашите клиенти, за да ги стимулирате да използват този начин на плащане.

Минималната сума за обработка на транзакция чрез Stripe* е една единица (BGN 1, $ 1, € 1).

За да интегрирате Stripe като начин на плащане във вашия онлайн магазин, трябва да въведете API ключове, които може да вземете от вашия Stripe акаунт. Публичният ключ се използва, за да се генерират символите на кредитна карта и се въвежда в HTML формуляра. Тайният ключ (Secret Key) се използва от всички останали API запитвания в сървъра.

Плащанията с карти намаляват риска от връщане или анулиране на поръчката, което е често срещано, когато клиентът избере наложен платеж при получаване на стоката.

Освен това, трябва да се вземе предвид и вероятността от повреда на стоките по време на транспортиране, особено ако продавате продукти с по-висока стойност. Затова ви препоръчваме чрез малка отстъпка да насърчавате клиентите си да избират картови плащания.

Получаване на API ключове

1. Влезте във вашия Stripe акаунт;

2. От основното меню изберете Developers > API keys;

3. Копирайте наличния Publishable key и кликнете върху бутона Reveal live key token за да вземете тайния ключ (Live Secret Key). За да вземете тестовите API ключове, отидете на началната страница на вашия Stripe акаунт, като изберете Home от основното меню.

4. Копирайте ключовете и ги поставете в съответните полета във вашия онлайн магазин.