Начало > Помощен център > E-Store > Плащания > Онлайн плащания с Apple Pay в CloudCart

Онлайн плащания с Apple Pay в CloudCart

Помощен център

Онлайн плащания с Apple Pay в CloudCart

Онлайн плащания с Apple Pay в CloudCart

Активирането на Stripe като метод на плащане ви позволява да бъдете един от милионите търговци, които приемат Apple Pay - популярно решение за плащане при извършване на покупки онлайн.

Apple Pay предлага безопасен и експресен начин на вашите клиенти да извършават плащания онлайн с устройствата, които ползват всеки ден. Не е необходимо да въвеждат всеки път ръчно данните си за плащане, всичко, което трябва да направят, е да сканират пръстовия си отпечатък или да потвърдят плащането с лицево разпознаване (Touch ID и Face ID) и доставчикът на плащания ще получи тази информация директно от Apple Pay.

Важно: за да активирате Apple Pay, трябва да имате добавен SSL сертификат към вашия домейн и вашия магазин трябва да отговаря на изискванията на Apple(https://developer.apple.com/apple-pay/acceptable-use-guidelines-for-websites/) за активиране на Apple Pay на вашия уебсайт.

Активиране на Apple Pay от вашия Stripe акаунт

1. Влезте във вашия Stripe акаунт;

2. От главното меню, разположено в ляво на екрана, изберете Настройки (Settings);

3. В раздел Настройки на продукта (Product settings) > Плащания (Payments) изберете Настройки на завършване на плащането (Checkout settings).

4. Активирайте опцията Използвай Apple Pay (Use Apple Pay) от раздела Персонализиране на чекаут (Customize Checkout).

Панел за активиране на опцията Използвай Apple Pay (Use Apple Pay)

5. Следващата стъпка е да верифицирате вашия домейн. За целта се върнете в основното меню, секция Настройки (Settings), oт раздела Настройки на продукта (Product settings) > Плащания (Payments), изберете Начини на плащане (Payment methods), от списъка изберете Apple pay > Configure.

Конфигуриране настройките на Apple pay

6. Поставете името на вашия домейн (например yourstore.com) в съответното поле и натиснете Добави (Add), за да потвърдите. Не е необходимо да изтегляте файла за верификация (стъпка 2), просто поставете домейна си в съответното поле и натиснете бутона Add, за да го потвърдите.

Добавяне и потвърждаване на домейн в настройките на Apple pay

Информация за Apple устройства

Бутонът Apple Pay е достъпен само в браузъра Safari и ще бъде видян от клиентите, ако използват iPhone SE, 6, 6 Plus или по-нов модел, Apple Watch, MacBook Pro с Touch ID, всеки модел на Mac 2012 или по-нов, iPad Pro, Air 2, мини 3 или по-нов.

Ако клиентът използва уеб браузър Safari и Apple устройство, но въпреки това не вижда бутона Pay with Apple, вероятната причината е, че не е добавил карта към своя Apple портфейл.