Начало > Помощен център > E-Store > Плащания > Добавяне на Фиксирана отстъпка в CloudCart

Добавяне на Фиксирана отстъпка в CloudCart

Помощен център

Добавяне на Фиксирана отстъпка в CloudCart

CloudCart позволява да приложите своите маркетингови умения и стратегия, създавайки различни видове отстъпки. Може бързо да създадете промо кодове за отстъпка (ваучери) за своите клиенти, които ще увеличат броя на продажбите в магазина. Може да избирате дали отстъпката да е свързана с определени продукти, с различни категории или ще се прилага към крайната сума на всяка поръчка.

Докато глобалните отстъпки и отстъпките с промо кодове позволяват да намалите цената на определени продукти или групи продукти с конкретна сума или процент, фиксираната отстъпка ви позволява да зададете различни цени за различни продукти.

Пример:

Ако искате да намалите рокля, която струва 100лв. и рокля, която струва 50лв., но желаете тази от 100лв. да намалите на 90лв., а другата от 50лв. да намалите на 25лв., глобалната отстъпка няма да ви е удобна, тъй като сумите/процентите, с които искате да намалите два различни продукта нямат еднаква стойност.

В този случай можете да използвате фиксирана отстъпка, с която да въведете конкретна намалена цена за всеки от продуктите.

В тази статия ще намерите информация за:

  • Създаване на фиксирана отстъпка;
  • Фиксирана отстъпка на продукт без разновидности;
  • Фиксирана отстъпка на продукт с разновидности;
  • Управление и редакция на фиксирана отстъпка;

Създаване на фиксирана отстъпка

Влезте в контролния панел на магазина и в секция Маркетинг > Отстъпки, кликнете Добави отстъпка и изберете Фиксирана отстъпка:

Достъп до секция Фиксирана отстъпка в панел Добави отстъпка

В отворения прозорец за създаване на фиксирана отстъпка е важно да напишете името и да настроите начална (и крайна, по желание) дата, от която отстъпката ще започне да се прилага за избраните продуктите.

Името на отстъпката няма да се вижда от вашите клиенти. То служи на вас, за да може лесно да се ориентирате в контролния панел и да управлявате бързо отстъпките в магазина.

След като създадете отстъпката, ще видите бутон Продукти, чрез който трябва да добавите всички продукти, за които искате да създадете фиксирана отстъпка.

Бутон за добавяне на продукти към фиксираната отстъпка

От падащото меню след като кликнете Продукти, можете да изберете всеки от продуктите, които имате създадени в контролния панел.

Фиксирана отстъпка на продукт без разновидности

Ако продуктът, за който създавате отстъпка няма разновидности (например различни цвят, размер, материя), само с един клик може да въведете новата фиксирана цена за избрания продукт и да запазите отстъпката.

Фиксирана отстъпка на продукт с разновидности

Ако добавяте фиксирана отстъпка за продукт, който има разновидности (например размер, цвят или друго) може да зададете различна цена за всяка от стойностите на разновидността. Когато изберете да добавите продукт с разновидности към фиксирана отстъпка, вие ще имате на разположение следните опции:

  • Отстъпка за всички варианти - така ще поставите една цена за всички варианти на продукта;
  • Отстъпка за всеки вариант - така ще може да поставите различна фиксирана цена за всяка разновидност, която продуктът притежава;

Секция за избор на варианти за Фиксирана отстъпка на продукт с разновидности

Управление и редактиране на фиксирана отстъпка

Списък с всички създадени отстъпки ще намерите в секция Маркетинг > Отстъпки. Може да коригирате името на всяка отстъпка, валидността и основните настройки като кликнете името на фиксираната отстъпка.

За да добавяте или деактивирате продуктите, за които сте създали тази фиксирана отстъпка, е необходимо да кликнете бутона Продукти в реда на отстъпката.

Изглед на панел за Управление и редактиране на фиксирана отстъпка