Начало > Помощен център > E-Store > Плащания > Добавяне на Отстъпка с Множество промо кодове - Контейнер

Добавяне на Отстъпка с Множество промо кодове - Контейнер

Помощен център

Добавяне на Отстъпка с Множество промо кодове - Контейнер

Платформата CloudCart предлага различни начини и инструменти за развитие на Вашия успешен онлайн бизнес. Създаването на отстъпки за продуктите е важна част от отношението към клиента и маркетинговата стратегия на магазина.

В секция Отстъпки в контролния панел ще намерите опции за създаване на отстъпка с множество промо кодове. Този вариант за отстъпка е полезен, ако искате да предоставите на клиентите си отделни кодове, които да се групират в една поръчка.

Създаване на отстъпката

1.  Влезте в секция Отстъпки и натиснете бутона Добави отстъпка в горния десен ъгъл на страницата.

2.  Изберете Отстъпка с множество промо кодове - Контейнер:

Достъп до секция Отстъпка с множество промо кодове - Контейнер

3. Въведете име в полето Наименование в лявата част на страницата (името ще е видимо само във вашия профил).

4.  В полето Стойност въведете конкретния процент (%) стойност на отстъпката.

Контейнерите или отстъпките с множество промо кодове са уникална функционалност, която може да увеличи продажбите на продукти във вашия магазин. С тази функционалност може да създавате промоционални кампании и да генерирате множество промо кодове.

Например ако създадете контейнер с 30% отстъпка и към него създадете промо кодове с 10% отстъпка, може да наградите лоялни клиенти с няколко от тях, а те да ги ползват при финализиране на поръчката.

Настройки за име, стойност, прилагане, клиенти и региони

5.  Опции в меню Да се прилага към:

  • Всички поръчки - промо кода на отстъпката ще бъде успешно приложен върху абсолютно всички поръчки на всички клиенти (без значение какви продукти съдържат поръчките или каква е крайната им сума).
  • Поръчки над - промо кода на отстъпката ще бъде успешно приложен само върху поръчки, чиято стойност е над минималната сума, която запишете в празното поле. 
  • Продукт - промо кода на отстъпката ще бъде успешно приложен само върху продуктите, които изберете от падащото меню. 
  • Продуктова категория - промо кода на отстъпката ще бъде успешно приложен само върху продуктовите категории, които изберете от падащото меню. 
  • Марка - тук може да изберете отстъпката да се прилага към избрани Марки
  • Колекции - тук избирате дали отстъпката да се прилага към Колекции
  • Колекция и Марка - Комбинация от двете предишни опции.

6. Клиентски групи - изберете дали кодът ще бъде активен за всички клиенти или само за конкретни клиентски групи. За да изберете конкретни Клиентски групи, кликнете в празното квадратче до името на групата.

7. Региони - изберете за кои държави и региони ще бъде активен Промо кода на отстъпката. Можете да изберете Глобална, ако желаете кодът да е активен за всички държави и/или региони, които обслужвате.

Опции в меню 'Да се прилага към'

9. Валидност на отстъпката - може да изберете периода, по време на който промо кодът ще бъде валиден и приложим. Задължително е да посочите начална дата, избирайки я от календара. Имате опцията да посочите крайна дата или да оставите кода със статус Никога не изтича.

Настройка Валидност на отстъпката

10. Ограничения на отстъпката - може да изберете максималния брой пъти, в които кодът може да бъде използван. Запишете броя или оставете промо кода на отстъпката със статус Неограничен.

11. Натиснете Добави Отстъпка, за да запазите създадения Промо код и неговите настройки.