Начало > Помощен център > E-Store > Дизайн > Създаване на Целеви страници в CloudCart

Създаване на Целеви страници в CloudCart

Помощен център

Създаване на Целеви страници в CloudCart

В тази статия ще намерите подробна информация за инструментите и функционалностите, които може да използвате при създаването на нови страници в магазина.

Чрез визуалният редактор на страници, вие имате възможността лесно, бързо и сами да създадете напълно персонализиран дизайн, който да използвате за целеви страници, за начална страница или за страница, която клиентите виждат след успешно финализирана поръчка.

В тази статия ще намерите информация за:

  • Добавяне на нов ред;
  • Добавяне на модули;
  • Редактиране на редове;
  • Редактиране на модули;
  • Основни секции в страница;
  • Настройки на страница;
  • Назначаване на страница;

Влезте в контролния панел, в секция Маркетинг > Целеви страници > Добави нова страница и изберете Визуален редактор на страници.

Панел за избор вида на целевата страница

Страницата се състои от редове и модули, които вие може да добавяте, копирате, коригирате и персонализирате. За да създадете структурата на страницата е необходимо първо да добавите ред.

Добавяне на нов ред

1. Кликнете зеления бутон Добави нов ред за да изберете структурата за първия ред от страницата.

2. Изберете структурата на реда, който добавяте като кликнете върху един от моделите, които виждате тук:

Избиране структура на ред

Всеки ред, който добавяте, може да бъде разделен на колони с описаните в моделите зависимости. Ако решите, че искате ред от 2 колони, първата от които да заема 5/6-ти от страницата, а втората да заема останалата 1/6-та, може да добавите и наличните модули във всяка от колоните.

Добавяне на модули

Панел за добавяне на модули

В горното изображение избраната структура за реда е 2 колони разпределени в 5/6-ти и 1/6-та от реда. Във всяка от колоните може да започнете да добавяте модули.

Кликнете Добави нов модул и изберете какво искате да добавите в този ред. Към момента може да използвате 17 модула, всеки от които да персонализирате чрез инструментите в него. Повече информация за всеки един от наличните модули ще намерете тук.

Редакция на редове

За да ви предостави неограничени възможности за създаването на собствени страници, екипът на CloudCart разработи инструменти, които може да прилагате за всеки ред.

1. Настройки на реда

Този инструмент ви дава възможност да изберете фон на реда. Фонът може да бъде изображение, което предварително сте подготвили, външно изображение или цвят, чиито код може да поставите (paste) или да го изберете от цветовата палитра.

Може да настроите какви да бъдат отстоянията около този ред спрямо другите редове в страницата или спрямо хедъра и футъра на страницата.

2. Копиране на реда

Функция Копиране на реда

Може да използвате бутона за копиране на ред вместо добавяне на нов ред със същото разположение на колони. Копирайте реда, ако искате да прегледате как би изглеждала същата структура с различно модифицирани модули.

3. Преместване на ред

Може да промените местоположението на реда, който сте създали. Тази функционалност предоставя бърз и лесен начин, за постигане на най-добрата визия на страницата.

4. Изтриване на ред

Може само с натискане на един бутон да изтриете всеки от създадените редове.

Редактиране на модули

Меню за редактиране на модули

Всеки от модулите, които създавате в колоните на реда, може да бъде коригиран, дублиран, преместен и премахнат чрез няколко бързи инструмента за да постигнете желаната визия и функционалност на страницата без да имате специални технически или дизайнерски умения.

1. Редактиране на модул

Настройки за редактиране на модул

Само с един бутон може да промените всички настройки на модула, който сте избрали, но искате да редактирате, за да постигнете по-добра визия.

2. Копиране на модул

Използвайте бързия бутон за копиране на модула, за да работите лесно и бързо с визуалния редактор на страници.

3. Преместване на модул

Използвайте бързия бутон за преместване на модула и само с хващане и приплъзване (Drag'n'Drop) променете местоположението на модула в друга колона или ред.

4. Изтриване на модул

С натискане на един бутон може да изтриете всеки от създадените модули.

Основни секции в страницата

В основното меню на визуалния редактор на страницата имате възможност да активирате или деактивирате Header (горната част на магазина) и Footer (долната част на магазина).

Дизайна и менютата в тези две секции Header и Footer се управляват от контролния панел на магазина , от раздел Магазин > Навигация. Чрез бутоните за активиране може да изберете дали тези секции да бъдат част от страницата, която създавате.

Ако ще използвате страницата за начална страница на магазина е по-добре да оставите активни Header и Footer, но ако създавате лендинг или рекламна страница, в която не искате да разсейвате клиентите си с друго, освен с информацията за продукта, може да изключите Header и Footer на страницата.

Настройки на страницата

След като сте готови с дизайна на страницата, използвайте менюто в дясната част на визуалния редактор, за да зададете основни настройки.

1. Име на страницата - тук ще виждате временното име на страницата, зададено от системата. Когато сте готови с дизайна, може да промените името на страницата и да го съобразите с целите на самата страница.

2. Линк на страницата - може да зададете друго име на линка на страницата в това поле. Линкът на страницата винаги ще изглежда така - imetonamagazina.com/page/imenalink.

3. SEO заглавие - напишете тук уникално SEO заглавие на страницата.

4. SEO описание - в това поле може да попълните SEO описанието на страницата.

5. История на промените - чрез този инструмент може да връщате назад състоянията на страницата и да виждате визуализацията й преди или след добавянето на редове и модули.

6. Прегледай - използвайте бутона, за да прегледате текущата визуализация на страницата. Имайте предвид, че линкът, който се отваря за преглед на страницата, изисква достъп до контролния панел, така че няма да бъде активен, ако се отвори от други потребители.

7. Публикувай - този бутон ще публикува страницата и ще активира реалния линк към нея.

Назначаване на страницата

Чрез позиционирания в горния ляв ъгъл бутон Обратно към статични страници, може да се върнете в контролния панел на магазина, където да посочите за какво да се използва създадената страница.

Определяне предназначение (назначаване) на страницата

1. Име - в първата колона виждате името на страницата и бутон за отваряне на страницата.

2. Назначена към - използвайте падащото меню, за да изберете страницата да бъде:

  • Статична страница - в този случай може да използвате линка на страницата и да създадете връзка към нея в навигационното меню на магазина, например.
  • Начална страница - използвайте този инструмент, ако искате новата страница да бъде начална страница на магазина.
  • Страница при успешна поръчка - изберете това назначение, ако искате страницата да се визуализира за клиентите в магазина след успешно финализирана поръчка.

3. Активно - използвайте бутона за бързо и лесно активиране и деактивиране на страниците в списъка.

Важно свойство, което притежава визуалният редактор на страници, е че той е напълно съвместим с основния дизайн, който сте избрали за магазина си. Докато създавате страниците си и работите с персонализирането на редовете и модулите в тях, системата се съобразява с основния дизайн на магазина, за да може страницата, която създавате, да изглежда като част от основния дизайн, със съобразени визуални елементи, линии и дизайн.

Дизайните, които поддържат функционалността Визуален редактор на страници към момента са: Echappe, Flair, Knowledge, Summer, InLabs, Living, GameOn, GameOfDrones, Construction, Jeans, Bond и ThemeX.

В статиите по-долу можете да намерите допълнителна информация за Целевите страници: