Начало > Помощен център > E-Store > Настройки > Основни настройки на CloudCart магазин

Основни настройки на CloudCart магазин

Помощен център

Основни настройки на CloudCart магазин

Преди да започнете да продавате продукти онлайн, е необходимо да се уверите, че всички основни настройки в магазина са въведени коректно.

За да ги управлявате, от страничното меню изберете НастройкиОсновни настройки.

Тук има четири основни секции, които позволяват основна промяна на данните в магазина и са от основна важност за правилното функциониране на вашия онлайн бизнес.

Брандиране на магазина

Лого на магазина - местоположението на тази важна част от вашия бранд и бизнес във външния вид на магазина зависи от дизайна, който ще изберете. Използвайте полето, за да качите логото си като позволените файлови формати са: JPEG, JPG, JPE, GIF, PNG, SVG.

Favicon на магазина - фавикон (favicon) е малкото изображение, което се зарежда до заглавието на сайта във всеки браузър. Тя помага на клиентите да разпознават магазина и му придава идентичност. Позволените видове файлове са: JPEG, JPG, JPE, GIF, PNG, SVG.

Изглед на лого фавикон (favicon)

Лого за фактура - логото ще се визуализира във фактурите, които ще се издават от контролния панел.

Лого за email - логото ще се визуализира във всички автоматизирани имейли, които магазинът изпраща към вашите клиенти.

Настройки за качване на лого и фавикон

Стандартизиране и формати

Полета за настройване на мерни единици и формати

Използвайте секцията, за да изберете от падащите менюта форматите на съответните елементи от функционирането на онлайн бизнеса и магазина ви.

Формат на дата и час - в избраните формати ще се визуализират датите в магазина (например дата и час за направена поръчка или публикуване на нова статия в блога).

Валута - всички цени, които въвеждате в контролния панел, ще бъдат показвани в продуктови страници, поръчки и фактури в избраната валута.

Мерна единица- всички измерващи показатели ще бъдат показвани в избрания формат (например тегло на продуктите).

Език на магазина - клиентите ще виждат текстовете в магазина на избрания в това поле език.

Език на админ панела - имате възможност да управлявате вътрешната част на магазина (контролния панел) в различен от основния за магазина език.

Изписване на имената на клиентите - в това поле изберете от падащото меню в какъв ред да се изписват имената на клиентите (например в поръчки или имейли).

Детайли на магазина

Секция за въвеждане на детайлна информация за магазина

Попълнете полетата с необходимата информация. В полето Copyright може да допълните още информация и ако използвате абонаментен план CloudCart или Professional, ще може да премахнете избраното по подразбиране и активно поле за Показване на информация за CloudCart.

Имейлът, който ще попълните в тази секция, ще бъде основен за магазина и на него ще получавате всички автоматични известия от системата на CloudCart, включително и тези за нови поръчки в магазина.

Статус на достъп до магазина

Изглед на панел Статус на достъп до магазина

1. Тази секция позволява ограничаване на достъпа до онлайн магазина. За да направите това, кликнете опцията Забрани достъпа до магазина.

2. Въведете кратко съобщение за вашите клиенти в полето Причина за ограничението на магазина.

3. Също така може да позволите достъп за ограничен кръг от потребители, добавяйки техните IP адреси (разделени със запетая) в текстовото поле IP адреси, които ще имат достъп до магазина, дори и преди това да сте го ограничили за всички посетители.