Начало > Помощен център > E-Store > Настройки > Добавяне на SSL сертификат за домейн в CloudCart

Добавяне на SSL сертификат за домейн в CloudCart

Помощен център

Добавяне на SSL сертификат за домейн в CloudCart

Съдържание

Какво е SSL сертификат накратко: SSL сертификатът осигурява защита като криптира (шифрова) данните, които вашите клиенти въвеждат във вашия онлайн магазин и дава възможност на различни програми в конфигурация клиент / сървър да комуникират помежду си в сигурния HTTPS протокол, като по този начин елиминират възмоножността трансферираната информация да бъде подслушвана и подправяна.

Ето защо е изключително важно за всеки интернет бизнес да ползва такъв протокол, който прави уебсайт безопасен като гарантира защитата на личните данни на потребителите.

Инсталиране на SSL сертификат в CloudCart

Ако имате вече закупен SSL сертификат за основния домейн на магазина, влезте в секция Настройки > Домейни и кликнете Управление на SSL срещу домейна, който желаете да защитите със сертификата:

Изглед на таблица с домейни в CloudCart

В следващия панел имате на разположение опции за автоматично и ръчно инсталиране на SSL сертификат. Автоматичното инсталиране предлага инсталиране на SSL сертификата Let's Encrypt срещу заплащане.

Въведете домейн името в полето Наименование и кликнете бутона Автоматично инсталиране:

Изглед на интерфейс за автоматично инсталиране на Let's Encrypt

Препоръчаме да инсталирате Let’s Encrypt безплатно за домейна през вашия cPanel акаунт в ICN хостинга.

Ако нямате SSL сертификат, можете да закупите такъв от всеки оторизиран CA (certificate authority) издател, като му изпратите автоматично генерирания CSR (Инфо за заявка на сертификат) от първото поле. След подписването на сертификата трябва да поставите предоставените от компанията файлове в съответните полета.

Попълнете данните за домейна, които ще се използват при генериране на заявката CSR за сертификата и кликнете бутона Ръчно инсталиране:

Панел за попълване данни за CSR

Следващия интерфейс предоставя възможност за поставяне файловете на стандартен SSL сертификат (Certificate Request CSR, Certificate CRT, Private Key KEY и Certificate Authority Bundle CABUNDLE) в текстовите полета, показани на изображението:

Полета за поставяне файловете на сертификата

За да инсталирате SSL сертификата кликнете бутона Инсталирай. Ако по някаква причина решите да изтриете този сертификат, кликнете бутона Премахни и потвърдете в следващия прозорец през бутона Да, сигурен съм:

Прозорец за потвърждение за изтриване на сертификат

Текстово съобщение ще потвърди успешното изтриване:

Потвърждение за успешно изтриване