Начало > Помощен център > E-Store > Настройки > Настройки на продуктов каталог в CloudCart

Настройки на продуктов каталог в CloudCart

Помощен център

Настройки на продуктов каталог в CloudCart

CloudCart дава възможност за лесно настройване на филтрите, визията и подредбата на продуктовия каталог във Вашия онлайн магазин. Когато вашите клиенти отворят продуктова категория или секция с всички продукти в магазина, е важно да виждат логично подредена и лесна за разбиране информация, която те лесно могат да манипулират, за да открият търсения продукт и да могат бързо да се информират относно характеристиките на предлаганите продукти.

За да управлявате настройките на продуктовия каталог, влезте в секция Магазин > Модули > Продукти и изберете модула Настройки на продуктов каталог.

Изглед на модул Настройки на продуктов каталог в CloudCart

Детайли

В секция Детайли може да контролирате всичко, което искате да виждат клиентите в продуктовите страници на онлайн магазина.

Изглед на настройките в секция Детайли

 • Покажи Любими - ако тази опция е активирана, под всеки продукт клиентите ще виждат иконка, с която могат да добавят продуктите в секция 'Любими' в своя профил
 • Покажи Сравнение на продукти - ако тази опция е активирана, под всеки продукт клиентите ще виждат иконка, чрез която ще могат да добавят продукта за сравнение с някой друг. Сравняването на продуктите ще вземе предвид категориите и характеристиките на категориите, ако сравняващите се продукти притежават стойности на характеристики на категории.
 • Покажи Цена - ако тази опция е активирана, цената на всеки продукт ще се визуализира в списъците с продукти.
 • Показване на бутон "Купи" - ако тази опция е активирана, бутона за купуване на всеки продукт ще се визуализира в списъците с продукти.
 • Показване на "Бърз преглед" - ако тази опция е активирана, в средата на изображението на всеки продукт ще се визуализира иконка тип лупичка, с която клиентите ще могат да отворят детайлите на продукта в изскачащ прозорец и ще остават на същата страница.
 • Покажи Етикет "На разпродажба" - ако тази опция е активирана, всички продукти, за които има създадена отстъпка, ще имат визуализиран върху изображението си етикет "На разпродажба".
 • Покажи Етикет "Препоръчан" - ако тази опция е активирана, всички продукти, които са маркирани като препоръчани в контролния панел, ще имат визуализиран върху изображението си етикет "Препоръчан".
 • Покажи Кратко описание - ако тази опция е активирана, под всеки продукт, за който сте създали кратко описание, то ще се визуализира
 • Покажи продукти без наличност - ако тази опция е включена, във всички списъци с продукти ще бъдат включени и тези продукти, за които вече нямате наличност. Ако изключите опцията, всеки продукт, който вече няма наличност автоматично ще се скрива от списъците с продукти в магазина.
 • Покажи маркирай продукти без наличност - ако тази опция е включена продуктите които не са налични, да се показват в детайлната страница.
 • Покажи продуктите без наличност в края на листинга - ако тази опция е включена, всички продукти, които не са налични, ще се визуализират на последната страница.

Критерии за подреждане

В секция Добави опции за "Подреди по" може да контролирате какви да бъдат критериите, по които клиентите могат да подреждат продуктите в магазина, докато ги разглеждат.

Изглед на настройките в секция 'Подреди по'

Ако всички опции са включени, вашите клиенти ще могат да подреждат продуктите в онлайн магазина като изберат дали да виждат тези, които са на разпродажба, препоръчани, по дати на добавяне, име, ръчно сортиране или по цена във възходящ / низходящ ред.

Настройки на продуктов каталог

В секция Настройки на продуктов каталог може да контролирате как да са подредени по подразбиране продуктите във вашия каталог и във всяка продуктова категория.

Изглед на настройките в секция Настройки на продуктов каталог

Ръчно сортиране: може ръчно да подреждате вашия продуктов каталог, нужно е само да въведете число за подреждане.

Запомнете: Колкото е по-малко е числото на продукта, толкова по-напред ще се показва той в продуктовия ви каталог. След активация на ръчното сортиране, то се прилага от долния десен ъгъл на самият продукт.

Линк Ръчно сортиране в меню 'Подреди по'

Ред на сортиране възходящ / низходящ в меню

Настройки на филтри

Използвайте секцията Настройки за показване на филтри, за да контролирате какви филтри в страничната лента на продуктовата страница ще могат да използват вашите клиенти.

Изглед на секция Настройки на филтри

Спрямо маркираните тук секции, вашите клиенти ще виждат в странично меню филтрите, чрез които да сортират желаните от тях продукти в във всяка продуктова категория или списък.

Допълнителни опции

Използвайте последните две секции от този модул за да определите какъв да бъде Ценовия диапазон на продуктите и какви Опции на страница да имат възможност вашите клиенти да избират.

Изглед на секции с допълнителни опции

Управление на настройки в продуктовия каталог

За промяна и възстановяване на настройки използвайте бутоните в горната част на екрана:

Изглед на меню за управление настройките в продуктовия каталог

След промяна на настройка запазете новата стойност като кликнете Запази разширението. Текстово съобщение ще потвърди успешната промяна:

Съобщение за потвърждение на успешна промяна

За да възстановите настройките по подразбиране изберете Възобнови разширението и потвърдете обновяването в новия прозорец като кликнете Да, сигурен съм:

Потвърждение в допълнителен прозорец

Отново текстово съобщение ще потвърди успешната промяна:

Съобщение за потвърждение на успешна промяна