Начало > Помощен център > E-Store > Как да използвам данните в секция Информация?

Как да използвам данните в секция Информация?

Помощен център

Как да използвам данните в секция Информация?

Препоръчително е да се интересувате от развитието на магазина си и да анализирате информацията, с която разполагате. Да имате възможност да следите бързо вашите клиенти, поръчки и продажби е едно от най-важните неща, за да увеличите бизнеса и приходите си.

Секция Информация

Секция Информация има за цел да ви дава директен поглед върху най-важните дейности в магазина, които трябва да следите и ви предоставя инструменти за бърза реакция в случай на непредвидено събитие.

Секция Информация в CloudCart

Нови поръчки

В нови поръчки виждате всички поръчки, които не са маркирани като изпълнени. Това означава, че трябва да бъдат следени с цел вземане на съответни мерки, за да бъдат завършени.

Незавършени поръчки

Понякога клиентите, които добавят нещо в количката си, се отказват в процеса на поръчката и не я завършват. Всяка поръчка, в която потенциален клиент предоставя собствените си данни за контакт, но не успява да я завърши, в платформата CloudCart се смята за незавършена поръчка.

Няма наличност

В секцията може да следите продуктовата гама и кои продукти трябва да бъдат заредени, тъй като клиентите няма да могат да ги купуват в случай на изчерпване.

Общ брой клиенти

Показва общият брой клиенти в магазина.

Секция Продажби

Секция Продажби в CloudCart

Посредством тази секция Вие се информирате как вървят продажбите в магазина. Диаграмите са интерактивни – това означава, че може да кликнете на избрани дати, стойности или категории с цел получаване на по-подробна информация.

Може да променяте периода, за който се предоставя информация, избирайки обхват от падащото меню. Това Ви позволява да зададете конкретен период от календара.

Информация чрез Кръгови диаграми

Информация чрез Кръгови диаграми

Може да публикувате кръгови диаграми, базирани на статус на поръчка, категория, държава, клиентска група и марка.

Секция с Топ класации

Секция с Топ класации в CloudCart

Имайки възможност за бърз преглед на най-продаваните продукти и клиенти, ще може да планирате адекватно маркетинговите си стратегии и преференциални планове за клиенти. Натискайки Виж отчет ще се визуализират детайли за специфична област – клиенти или продукти.

Секция Google analytics

Секция Google analytics в CloudCart

Google Analytics позволява да следите посетителите в онлайн магазина си и генерира отчети, които ще спомогнат за Вашия маркетинг. Информацията, която е видима, е изтеглена от Вашият Google Analytics акаунт. CloudCart само публикува тези данни, но не ги събира.

По-детайлна информация за дейностите в онлайн магазин си можете да получите от секция Отчети в административния панел.