Начало > Помощен център > E-Store > Управление на Категории в CloudCart блог

Управление на Категории в CloudCart блог

Помощен център

Управление на Категории в CloudCart блог

Блогът е един от основните канали за комуникация с вашите клиенти. Позволява Ви да пишете за нови продукти, тенденции, пазари и др. и правилно управлявано, съдържанието на статиите ще помогне на търсещите машини да показват страници от магазина Ви на по-предни позиции в резултатите от търсенето.

Добавяне на Категория

По-долу са описани стъпките, които да следвате при създаването на една категория. Добра практика е, разбира се, да помислите за създаване на няколко категории. Това ще улесни клиентите Ви в избора на вълнуваща ги тема и ще генерирате повече съдържание в магазина си.

След като създадете категориите, вижте как да добавите статии в тях.

1. От страничното меню, влезте в секция Маркетинг >Блог > Категории.

2. Кликнете бутона Добави Категория, намиращ се в горния десен ъгъл на страницата.

3. Въведете Заглавие на Категорията в текстовото поле. Въвеждайки името, URL адресът ще бъде попълнен автоматично (адреса на блога) в дясната част на екрана.

4. Добавете Снимка на Категория, като качите снимка от вашия компютър. За да направите това кликнете на бутона Избери файл и изберете файл от вашия компютър.

5. Добавете SEO заглавие и описание, като попълните съответните текстови полета.

6. В секцията Коментари на Блог кликнете за включване на Автоматично одобрение на коментарите, ако искате да не се налага да одобрявате всеки коментар ръчно. Ако изключите тази опция имате две допълнителни възможности:

  • Изключи коментарите - потребителите нямат възможност да коментират;
  • Коментарите трябва да се одобрят - така потребителите ще могат да коментират, но техните коментари ще бъдат публикувани след Вашето одобрение;

Тук можете да видите как да управлявате коментарите в блога.

Изтриване на Блог

1. За да изтриете блог, влезте в Блог > Категории и маркирайте полето до името на блога.

2. Кликнете върху Инструменти и изберете Изтрий.

Блогът е много важна част от съдържанието и развитието на всеки онлайн магазин затова препоръчаме да добавяте редовно актуално и интересно за посетителите съдържание, което ще доведе нови клиенти във вашия магазин.