Начало > Помощен център > E-Store > Допълнителни модули > Активиране на приложение B2B в CloudCart

Активиране на приложение B2B в CloudCart

Помощен център

Активиране на приложение B2B в CloudCart

Съдържание

Активиране на приложение B2B в CloudCart

Приложението B2B магазин в CloudCart е чудесно за създаване на магазини, фокусирани върху B2B (business-to-business) бизнес модел. Чрез инсталирането му вие може да създадете магазин, предназначен само за вашите бизнес клиенти/партньори.

Това означава, че може да качвате B2B продукти с персонализирани цени и процентни отстъпки, които са валидни и видими само за вашите бизнес клиенти, предварително одобрени от администратора на сайта, за получаване на достъп до тази информация.

Съвет: Създавайте различни цени за различните клиентски групи. Задаването на различни видове отстъпки - фиксирани или процентни на конкретни продукти, продуктови категории, производители, колекции за различните клиенти става като създадете глобална отстъпка.

След като определите стойността на отстъпката и продуктите, за които ще се отнася, може да изберете и клиентските групи, към които да се приложи. Как се създават клиентски групи може да видите тук.

За да инсталирате приложението е необходимо да влезете в контролния панел на вашия магазин, да изберете от главното меню Приложения > B2B магазин > Инсталирай.

Инсталиране на приложение B2B магазин

След като успешно сте инсталирали приложението имате няколко опции за настройване.

1. Тази опция ви позволява да изберете кой може да вижда съдържанието на магазина. Ако я включите, това означава, че само регистриралите се потребители ще имат достъп до съдържанието в сайта. Всички останали ще виждат само страницата за регистрация/вход.

2. Чрез втората опция вие може да изберете дали да разрешите или забраните достъпа до продуктовия каталог за всеки нов регистриран потребител ръчно. Когато даден акаунт е одобрен, той ще получи известие по имейл. Всеки имейл шаблон за автоматични известия към клиенти може да бъде редактиран от контролния панел на вашия магазин. Вижте повече тук.

2. Третата опция ви позволява да изберете от падащото меню страницата, на която ще бъде изпратен клиента след регистрация.

Съвет: Може да създадете целева страница, която да информира потребителите, какви са стъпките, през които трябва да преминат преди да бъдат одобрени или регистрирани. Ако планирате ръчно да разрешавате достъп на всеки нов регистрирал се потребител, може би е добра идея да посочите време за одобрение и начина, по който ще бъде известен потребителя. Вижте как да създадете целева страница.

Панел с настройки на B2B магазин