Начало > Помощен център > E-Store > Допълнителни модули > Какво представляват модулите в CloudCart?

Какво представляват модулите в CloudCart?

Помощен център

Какво представляват модулите в CloudCart?

Една от най-полезните функции на платформата CloudCart е възможността за създаване на предварително кодирани шаблони (темплейти), които могат да бъдат персонализирани и лесно управлявани, за да отговорят на нуждите на вашия магазин.

Вие имате пълен контрол върху настройване на отделните секции, които съставят цялата начална страница, вашия продуктов каталог, страницата за контакти и дори блог секцията със статии.

Модули в CloudCart

За да видите какви модули имате на разположение, влезте в Магазин > Модули и там ще откриете всички готови модули, които може да използвате за изграждане на вашия CloudCart магазин.

Изглед на страницата с модули в CloudCart

За по-лесна навигация, модулите са разделени в пет основни раздела - Други, Продукти, Потребители, Блог, статии и коментари, и Контакти:

Изглед на основните раздели с модули в CloudCart

Допълнително филтриране според елементите от дизайна предоставя вертикалното меню в лявата част на панела:

Изглед на меню за допълнително филтриране

Описание на модулите по раздели

Други

Изглед на модулите в раздел Други

Moдулите в този раздел контролират повечето текстови полета, банери, слайдери, текст в хедъра и футера, промоционална лента (бар) и други. Всички модули съдържат ясно разбираеми имена и кратки описания, което прави навигирането и работата с тях лесна и интуитивна.

Продукти

Изглед на модулите в раздел Продукти

Тези модули се използват за контрол на навигацията през вашите продуктови страници. От тук може да изберете как да визуализирате продуктовият каталог, посоката на поръчката, да ползвате различни филтри и да зададете брой продукти на страница.

В статията Настройки на продуктов каталог ще разгледаме подробно наличните модули и настройки.

Потребител

Изглед на модулите в раздел Потребител

В този раздел може да настроите вашия MailChimp бюлетин.

MailChimp е една от най-добрите платформи за автоматизация на имейл маркетинга. Приложението предлага десетки функции и възможност за създаване на професионално изглеждащи шаблони, които лесно може да персонализирате. CloudCart ви позволява да интегрирате Mailchimp във вашия онлайн магазин, за да бъде вашите имейл кампании успешни и ефективни.

Блог, статии и коментари

Изглед на модулите в раздел 'Блог, статии и коментари'

В този раздел може да управлявате настройките за вашите блог статии в CloudCart. Подробна информация за създаване на статии в блога на CloudCart може да прочетете в тази статия.

Контакти

Изглед на модулите в раздел Контакти

Модулът за контакти съдържа настройките за управление на контактната форма и на Google Maps.

В Google Maps може да покажете на своите клиенти точното място, на което е локализиран вашия физически магазин, ако имате такъв, за да могат да го открият лесно. Модулът предлага различни опции, чрез които да модифицирате изгледа и настройките на google картата, която клиентите на вашия магазин ще виждат.

Формата за контакт е важен комуникационен елемент от вашия магазин защото през нея клиентите могат да задават въпроси или да споделят мнения/препоръки.

Повече информация за настройване на модулите в раздел Контакти може да прочетете в тази статия.

Най-полезното свойство на модулите в CloudCart е, че те осигуряват гъвкавост и добавят функционалност, без да е необходимо да се изграждат допълнителни страници.

Ако решите обаче, че имате нужда от създаване на допълнителни страници, CloudCart има решение за подобни случаи чрез конструктора за създаване на целеви страници, за който може да прочетете в тази статия.