Начало > Помощен център > Други > Разлика между VPS и Cloud хостинг от ICN.Bg

Разлика между VPS и Cloud хостинг от ICN.Bg

Помощен център

Разлика между VPS и Cloud хостинг от ICN.Bg

Съдържание

SSD VPS хостингът, предлаган от хостинг компания ICN.Bg, се разполага изцяло върху cloud инфраструктура. Високотехнологичната архитектура и SSD дисковете позволяват услугата да предостави максимално добро представяне на всеки разположен онлайн проект. Разликите с Cloud хостингът, който предлагаме, се състоят основно в това какви ресурси предоставят двете услуги и как се определя цената им.

Фиксирана месечна цена

За разлика от Cloud хостинга, където цената се определя на база на потреблението на ресурсите, което е отчетено за месеца, при SSD VPS от ICN.Bg цената е с фиксирани ресурси и фиксирана цена. Това е много удобно за компании, където бюджетът за хостинг услуги е предварително определен.

Фиксирани параметри

Ресурсите на SSD VPS от ICN.Bg са фиксирани. За да промените своите зададени параметри – трафик, дисково пространство и CPU мощност, трябва да преминете на по-висок SSD VPS план или да мигрирате към друг вид хостинг (нает сървър (Dedicated сървър) или Cloud хостинг.).

SSD VPS не е гъвкава услуга

Тъй като SSD VPS от ICN.Bg не е е гъвкава услуга, каквато е Cloud хостингът, в случай на високо натоварване вашият сайт няма да работи ефективно и дори може да спре да се зарежда, което ще доведе до загуба на потенциални клиенти.

Ето защо е добре, когато планирате мащабна рекламна кампания, която има за цел да доведе много голям брой посетители на вашия уеб сайт за кратко време, да подсигурите своята инфраструктура. Може да направите това като преминете на друг вид хостинг като Cloud или Нает сървър или да помислите за хибридно решение между Cloud и VPS, където облачната технология ще ви помогне да отговорите на тези критични моменти на завишен трафик.

Load balancer

За да се подготвите за пик в натоварването, можете да заявите Cloud или Нает сървър, на който да дупликирате своя уеб сайт/приложение и който да поеме част от трафика, като той се разпредели с помощта на Load balancer.

Технологията работи, като не позволява на основния уеб сайт/приложение да се претовари и да спре да работи. Допълнителният трафик ще бъде преразпределен към втората репликация, като така ще продължи да работи ефективно и без downtime.

Свържете се с екипа на ICN.Bg, за да ви помогнем при избора на правилния хостинг план за вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за услугите, които предлагаме.