Начало > Помощен център > Други > Какво представлява Cloudflare Railgun?

Какво представлява Cloudflare Railgun?

Помощен център

Какво представлява Cloudflare Railgun?

Съдържание

Cloudflare Railgun e  услуга от типа content delivery network, която оптимизира работата на сайтовете. Cloudflare предоставя възможност сайта да се зарежда от много различни сървъри в CDN мрежата (155 дата центрове, разпръснати по целия свят) и в зависимост от местоположението на посетителя съдържанието на сайта се зарежда от най-близкия сървър като по този начин се постига най-бързо време на зареждане.

Кеширане

Обикновено Cloudflare кешира само статичното съдържание на сайтовете, тъй като то превишава като размер динамичното съдържание. Cloudflare Railgun дава възможност да се кешира и динамичното съдържание, за да може сайта да е напълно оптимизиран и да се зарежда максимално бързо от всички потребители.

За тази цел се използват механизми за кеширане, които разпознават колко често се обновяват динамичните страници и на база на получената от тях информация, изграждат принципи, по които се кешира динамичното съдържание на сайтовете през определено време.

Тези механизми се управляват софтуерно от следните два компонента:

  • Railgun Listener – инсталира се на сървъра, където се намира сайта, и обслужва заявките от CloudFlare ползвайки защитена връзка със сървърите на CloudFlare разположени по света;
  • Railgun Sender – инсталира се на сървърите на CloudFlare и поддържа връзка с всички Railgun Listener.

При отправяне на заявка към сайтове с динамично съдържание първо се кешира статичното, а след  това и динамичното съдържание като информацията се предава през защитена връзка между сървърите на CloudFlare и сървъра, на който е разположен сайта.

Предаваната информация се състои само от заявки за различаващите се части от сайта. Вместо да се праща цялата страница отново, се предават само тези части, които се различават. Така се осигурява кеширането и на динамичното съдържание.

Чрез посочените софтуерни компоненти в сървърите се осъществява разпознаването на динамичното съдържание и осигуряването за неговото сигурно доставяне до сървърите на CloudFlare, които максимално бързо да го предоставят на крайния посетител.

Предимства

  • Кеширане на динамично съдържание;
  • Компресиране на съдържанието;
  • Намаляване на времето, за което се зареждат сайтовете;
  • Намаляване на натоварването и заявките към хостинг сървъра, на който е конфигуриран сайта.

Всички хостинг планове на ICN.Bg включват безплатен достъп до технологията CloudFlare RailGun през cPanel.

Повече информация за CloudFlare RailGun може да намерите на нашият сайт.