Какво е Cloud хостинг?

Помощен център

Какво е Cloud хостинг?

Cloud хостингът може да се нарече още хостинг с наето време или по заявка. При него вие плащате само за системното време и място, което използвате. Той е вид виртуализация, която е скалируема, т.е. еластична - лесно могат да се променят ресурсите - да се увеличат или намалят. Cloud хостингът позволява пълен контрол над услугата - можете да инсталирате и конфигурирате всяко едно приложение, скрипт или операционна система и при нужда да променяте ресурсите, с които разполагате. Тук не се сблъсквате с хардуер, тоест не трябва да избирате спецификации на сървъра. Трябва само да изберете ресурсите, които желаете да използвате - дисково пространствоRAM памет и изчислителна мощ, като при нужда можете да ги променяте - увеличавате или намалявате с малко усилие. 

Най-голямото предимство на този вид хостинг е това, че плащате само за ресурсите, които изразходвате.Така се избягва заплащането на ресурс, който няма да бъде използван, както и промяната на план или сървърни параметри (както е при наетия сървър), когато има недостиг на ресурси. Друго предимство на Cloud хостинга е защита на данните при възникване на хардуерен проблем. Централизирана система за съхранение на данни споделя информацията и при нужда автоматично мигрира данните. Така, при възникнал проблем с някой от дисковете на SAN сървъра, тя ще продължи да работи без прекъсване в услугите ви.

Cloud хостингът е подходящ за всички онлайн проекти, които искате да осъществите: блогове с голяма посещаемост, популярни мобилни приложения, новинарски сайтове, като в рамките на вашия план можете да сложите всички ваши онлайн проекти и да създавате нови виртуални машини(Cloud сървъри). Cloud хостингът е особено подходящ за онлайн магазини, които пускат намаления на стоките си за много кратък период от време, защото cloud-ът може да скалира автоматично ресурсите си при нужда, за да отговори на високия брой посещения в тези дни.

ICN.Bg предлага на своите клиенти, които използват Cloud услуги, възможността да съхраняват данните си на напълно дублирани централизирани iSCI Enterprise SAN сървъри, с готовност за съхранение на хиляди гигабайти информация в реално време. 

Свържете се с екипа на ICN.Bg, за да ви помогнем при избора на правилния хостинг план за вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за услугите, които предлагаме.