Начало > Помощен център > Други > Docker FAQ - цени, пакети, тестови акаунти

Docker FAQ - цени, пакети, тестови акаунти

Помощен център

Docker FAQ - цени, пакети, тестови акаунти

Колко струва docker хостинг?

Услугата в момента е в бета версия (напреднал стадии на разработка), поради което е напълно безплатна. Услугата се предоставя за 3 месеца напълно безплатно и ще остане безплатна докато продължава да бъде в бета версия.

Всеки клиент участвал в бета-та (качил поне едно приложение в нашето Docker Registry) ще получи преференциални цени за услугата, след нейния старт. По време на бета няма никакви ограничения - нито на брой инстанции, нито на големина на persistent storage, нито на трафик.

Какви са наличните планове за docker хостинг?

По време на бета контейнерите имат следните параметри:

SMALL: 1 vCPU, 512MB RAM, макс. 5 инстанции на Докер контейнер, без persistent storage; 

MEDIUM: 2 vCPU, 1024MB RAM, макс. 3 инстанции на Докер контейнер, 2GB persistent storage; 

LARGE: 4 vCPU, 2048GB RAM, макс 3 инстанции на Докер контейнер, 5GB persistent storage;

Към всеки контейнер (който в нашата терминология се нарича Pod или Replication Controller) може да се добавят неограничен брой Persistent Storage масиви, без ограничение на големината.

Към всеки service (един контейнер или няколко контейнера с една и съща функция) може да се добави Load Balancer с публичен IP адрес.

Инструменти за работа с docker

Към момента услугата разполага с безплатно частно Docker Registry, без никакви ограничения (така ще остане и в бъдеще), където имате възможност да качвате публично достъпни Docker Images, както и частни, видими само от Вас или защитени с потребител и парола.

Разполагате с уеб базиран контролен панел за управление на всеки аспект на Вашата Докер инфраструктура, включитлено и управление на Load Balancer-а, Storage-а и Вашето Docker Registry, където с един клик можете да стартирате вече качен Docker Image.

REST API-то вече е готово, но все още не е публично достъпно, предполагаме това ще стане през Април-Май 2016.

Към момента CLI (управление през терминал) за управление на услугата не се предлага, като такъв инструмент се предвижда към средата на годината за всички операционни системи.

Каква ще бъде цената на docker?

Ценообразуването ще бъде на база на брой активни Docker контейнери (инстанции) и техните параметри (CPU ядра, RAM памет). Допълнителните компоненти като Persistent Storage и Load Balancer са отделни услуги със стандартни цени.

Цената ще е под цената на виртуална машина със същите параметри.

Нашата цел е да направим една интегрирана платформа, където заедно с Вашите уеб сайтове на споделен хостинг да можете да контролирате и Докер контейнери. Например WordPress сайта може бъде разположен на споделен хостинг, но да използва MongoDB, Redis и ElasticSearch като Докер контейнери.

В момента единствено управлението на системата е в бета, тъй като контролния панел е постоянна разработка, но имаме клиенти, които са разположили уеб сайтове, онлайн магазини и фирмени системи на NodeJS (предимно), Python (основно Django) и Java, които работят в production среда.

Допълнителна информация

Можем да предоставим и безплатен тестов акаунт, като за нас обратната връзка от Вашия опит с услугата ще бъде изключително полезен.