Управление на контактната (whois) информация

Помощен център

Управление на контактната (whois) информация

Влезте във вашия клиентски профил в ICN.bg като кликнете иконата за Вход и въведете коректни данни за достъп.

Проверка на съществуващата контактна информация

Най-лесният начин да проверите информацията във вашият контактен профил/и е да кликнете линка Домейн в основното меню:

whois1

След това на екрана ви ще се появят основните данни за домейна ви, а в лентата най-горе ще видите опциите Задай контакти и Управление на контакти

whois2

Кликнете на опцията Задай контакти. Ако имате създадени профили, те ще бъдат подредени в таблица, както е показано на изображението: whois3 Като кликнете иконата моливче ще се отвори интерфейс с текстови полета, в които може да редактирате въведените данни и да запазите промените като кликнете бутона Запази. whois4

Ако няма създаден контактен профил на страницата, можете да го добавите от бутона Управление на контакти – кликнете бутона + за да създадете вашия контактен профил:

whois5

Запазете данните като кликнете бутона Запази.

Асоцииране на контактен профил с домейн

За да свържете домейн име с контактен профил трябва да кликнете линка Домейн в секция Услуги в главното меню и след това да кликнете линка с името на домейна в панела:

whois2

В панела на избрания домейн кликнете бутона Задай контакти

От менюто можете да изберете подходящия профил за избрания домейн:

whois3

За да запазите избора кликнете бутона Запази след което информацията ще бъде актуализирана в базата данни на регистрара.

Опресняването на информацията в Whois базите данни може да отнеме до 72 часа (обикновено приключва в рамките на 24 часа).

Ако вашия домейн е с разширение .bg, свържете се с отдел Продажби в работно време, тъй като процедурата се извършва ръчно.

Ако срещате затруднение с добавянето или промяната на whois информация може да се свържете с отдел Продажби на имейл адрес: office@icn.bg или телефон 0700 30070.