Начало > Помощен център > Домейни и DNS > Регистрация на домейни > Какви документи са необходими за регистрацията на домейн име в областта .bg?

Какви документи са необходими за регистрацията на домейн име в областта .bg?

Помощен център

Какви документи са необходими за регистрацията на домейн име в областта .bg?

В качеството ни на официални риселъри на Регистър.Бг, ние от ICN.Bg можем да регистрираме избраното от вас .bg домейн име чрез еднократно предоставяне на пълномощно. Чрез представения документ, Регистрантът официално ни упълномощява пред Регистър.БГ да закупим и управляваме домейн името за него в системата на официалния Регистрар.

Със спецификата на пълномощното може да се запознаете по подробно тук.

Необходимо е пълномощното да бъде представено пред Регистър.Бг в неговия оригинален вариант. В тази връзка, документът трябва да бъде подписан от името на физическото лице или Управителя на юридическото лице, на чието име ще бъде регистрирано домейн името.

Предоставянето на пълномощното може да се извърши по някои от описаните начини:

  • На място с лична карта, необходима за верификация на Регистранта в офиса на ICN.Bg в гр. София. При регистрация на домейн на името на юридическо лице e необходимо Управителят, или упълномощено от него лице, да носи печат на фирмата или организацията.
  • С електронен подпис (документът трябва да бъде подписан с електонен подпис на фирмата или личен подпис на Управителя като: attached signature с разширение .p7m). Документът трябва да бъде запазен като архивен .rar файл и изпратен до следния e-mail контакт: office@icn.bg;
  • Пълномощното може да бъде изпратено до офиса на ICN.Bg в гр. София, през куриерска фирма или с услугите Български пощи. Документът трябва да бъде нотариално заверен от действащ нотариус и изпратен на следния адрес:
Град: София
Пощенски код: 1415
Адрес: ул. Маестро Атанасов 27А
Получател: Юлиян Бориславов
Тел.: 0700 30070

Важно: Предоставянето на документ като сканирано или снимано копие на оригинала, отнема неговата юридическа стойност. В тази връзка, такъв вид копиран документ не се приема като основание за регистрация на съответното домейн име от официалния Регистрар.