Какво е домейн име?

Помощен център

Какво е домейн име?

Домейнът е името, което потребителите изписват в адресната лента на браузъра, за да заредят определена уеб страница. Например: icn.bg или bgschool.bg.

Важно е да знаем, че интернет е изграден от IP адреси, а не от домейн имена. Затова на помощ на онлайн потребителите и за тяхно улеснение е създаден DNS протокола и той става съществена част от интернет структурата.

DNS ситемата пази връзката между всяко едно домейн име и определен IP адрес, на който се хоства страницата. Домейн името ще позволи на Вашите потребители бързо и лесно да Ви намират в Интернет. То ще стане част от вашата корпоративна идентичност и ще даде на вашата услуга ясно определено и уникално място в интернет пространството. Всяко едно домейн име е уникално и ни отвежда към точно един IP адрес, на който се хоства сайт, блог или онлайн услуга. 

Регистрирайки домейн име през системата на ICN.Bg, Вие можете да се възползвате от следните екстри:

DNS управление (NS, CNAME, MX и A записи) - прочетете повече за трансфер на домейн в ICN.bg, промяна неймсървъри на домейн и управление на DNS записи.

Anycast DNS - Anycast е мрежа за адресиране и маршрутизиране, в която един изпращач се насочва към най-близка връзка и отговаря на един адрес. Това позволя да имате един IP адреса и 6 точки на достъп до него. При използване на Anycast DNS посетителя ще отваря сайта от най-близката до вас точка, без да има промяна в IP адреса на сайта.

  • Защита на домейн - Privacy protection е услуга, която скрива вашите лични данни. Тя се таксува на годишна база на цена 6.60 лв. с ДДС. Спрямо условията на Resellerclub, минималният период, за който услугата може да бъде заявена, е една година.

Защита от кражба - безплатната услуга domain theft protection защитава вашия домейн от кражба, като заключва домейн името за трансфер и не позволява то да бъде трансферирано.

Важно: Домейн имената .mobi, .me, както и сродни на тях TLD домейни могат да се закупят за минимален период от 2 години. Това е изискване на регистрара.

ICN.Bg ще регистрира бързо и безпроблемно вашето уникално домейн име. Освен съдействие за неговата регистрация, автоматизираната ни система ще ви изпраща регулярни съобщения преди изтичането на вашето домейн име, за да ви подсети кога да го подновите.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за услугите, които предлагаме.