Начало > Помощен център > Домейни и DNS > Как да изберем подходящо домейн име?

Как да изберем подходящо домейн име?

Помощен център

Как да изберем подходящо домейн име?

Домейн името е важна част от вашата корпоративна идентичност и ще даде на вашата услуга ясно определено и уникално място в интернет пространството. 

За да създадете едно добро домейн име, можете да следвате следните полезни правила:

- Домейн името трябва да е запомнящо се и възможно най-кратко.

- Трябва да е лесно откриваемо в търсещите машини, не се препоръчва използването на дълго и сложно за запомняне и изписване домейн име.

- Трябва да отговаря на съдържанието в сайта и потребителите лесно да го свързват с дейността на вашия бизнес. По възможност изолзвайте описателни ключови думи.

- Ако вашите потребители отварят сайта ви от България, най-добрият избор за разширение е .bg.

- Ако поребителите ви не са от България, можете да се насочите към глобални домейн разширения, като .com, .net и .org или да изберете интересни разширения, като .guru, .tatoo, .club, .cooking и .rocks, които отново да отговарят на тематиката на уеб сайта ви и предлаганите в него онлайн услуги.

Например, ако вие сте собственик на сладкарница и магазин Малинова градина в София, едно добро домейн име би било malinova-gradina.bg. Ако имате онлайн магазин за бижута от български полускъпоценни камъни, който е на аглийски език и прави доставки в цяла Европа, то едно добро домейн име би било: bulgarian-jewels.eu

ICN.Bg ще регистрира бързо и безпроблемно вашето уникално домейн име. Освен съдействие за неговата регистрация, автоматизираната ни система ще ви изпраща регулярни съобщения преди изтичането на вашето домейн име, за да ви подсети кога да го подновите.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за услугите, които предлагаме.