Начало > Помощен център > Домейни и DNS > Как да изберем подходящо домейн име?

Как да изберем подходящо домейн име?

Помощен център

Как да изберем подходящо домейн име?

Домейн името е важна част от вашата корпоративна идентичност и ще даде на вашата услуга ясно определено и уникално място в интернет пространството.  За да създадете едно добро домейн име, можете да следвате следните стъпки:

1. Изберете домейн име, което е лесно за въвеждане

Ако името на вашия домейн е сложно, вие рискувате клиентите да го изпишат неправилно.

2. Домейн името трябва да е кратко и запомнящо се.

3. Използвайте описателни ключови думи

 Домейн името трябва да отговаря на съдържанието на сайта и потребителите лесно да го свързват с дейността на вашия бизнес.

4. Избягвайте числа и тирета

Числата и тирета често не се разбират правилно - хората, които чуват адреса на уебсайта ви, не знаят дали използвате цифра (5) или е изписано (пет).

5. Помислете за домейн разширението

- Ако вашите потребители отварят сайта ви от България, най-добрият избор за разширение е .bg. Например, ако вие сте собственик на сладкарница и магазин "Малинова градина" в София, едно добро домейн име би било malinova-gradina.bg. Ако имате онлайн магазин за бижута от български полускъпоценни камъни, който е на аглийски език и прави доставки в цяла Европа, то едно добро домейн име би било: bulgarian-jewels.eu. 

- Ако поребителите ви не са от България, можете да се насочите към глобални домейн разширения, като .com, .net и .org или да изберете интересни разширения, като .guru, .tatoo, .club, .cooking и .rocks, които отново да отговарят на тематиката на уеб сайта ви и предлаганите в него онлайн услуги.

Например, ако вие сте собственик на сладкарница и магазин Малинова градина в София, едно добро домейн име би било malinova-gradina.bg. Ако имате онлайн магазин за бижута от български полускъпоценни камъни, който е на аглийски език и прави доставки в цяла Европа, то едно добро домейн име би било: bulgarian-jewels.eu

6. Защитете вашия бранд

Обмислете купуването на различни домейн разширения, както и неправилно изписани версии на вашето домейн име. Това предотвратява вероятността конкуренцията да регистрира други версии и гарантира, че вашите потребители ще бъдат препратени към вашия сайт, дори да направят грешка в изписването.

ICN.Bg ще регистрира бързо и безпроблемно вашето уникално домейн име. Освен съдействие за неговата регистрация, автоматизираната ни система ще ви изпраща регулярни съобщения преди изтичането на вашето домейн име, за да ви подсети кога да го подновите.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за услугите, които предлагаме.