Начало > Помощен център > Cloud сървъри > Разлики между VPS и Споделен хостинг от ICN.Bg

Разлики между VPS и Споделен хостинг от ICN.Bg

Помощен център

Разлики между VPS и Споделен хостинг от ICN.Bg

Както при Споделения хостинг, където ресурсите са фиксирани на месечна база, така и Виртуалния VPS хостинг предлага за различните планове предварително определени параметри.

Съществуват няколко основни разлики, които трябва да имате предвид, когато избирате хостинг услуга, подходяща за вашия онлайн проект:

Ниво на конфигуриране и управление

Споделеният хостинг е бюджетно решение за всеки стартиращ онлайн проект. При него съществуват ограничения, които се определят от факта, че не можете да конфигурирате хостинг средата. Споделеният хостинг не дава толкова свобода на управление на услугата, както е при VPS, и поради тази причина не позволява разполагането на много специфични платформи и приложения.

При SSD VPS от ICN.Bg имате на разположение цялата инсфраструктура, като можете да я конфигурирате и да инсталирате всеки желан софтуер, за да създадете оптималната виртуална среда за всеки онлайн проект. При този вид хостинг клиентът има цялата грижа за поддръжката на услугата, като той трябва да се грижи за инфраструктурата.

Ресурси

При Споделения хостинг споделяте ресурсите на сървъра с другите потребители, които са на него - Сървърна мощ (процесорно време, Inodes, Apache заявки и други) и Неограничен Трафик (максимален месечен трафик към сайта – заявки към сайта, качване и сваляне на файлове и т.н. ). Тези ресурси са споделени от всички клиенти на един сървър и тяхната достъпност зависи от общото потребление във всеки един момент.

При SSD VPS вие имате гарантиран, заделен специално за вас ресурс – RAM памет, CPU мощност и Трафик. Тези параметри се осигуряват с помощта на високотехнологичната хипервайзорна зона, която управлява целия изчислителен ресурс на виртуалните сървъри.

Допълнителни екстри

При Споделения хостинг разполагате с удобен персонализиран ICN.Bg cPanel, в който има множество полезни функционалности, внедрени от нас. Този контролен панел е включен по подразбиране в услугата Managed VPS от ICN.Bg, но не е наличен за услугата SSD VPS от нас.

Част от полезните фукционалности в ICN.Bg cPanel са:

  • WordPress Management;
  • Безплатен сертификат Let’s Encrypt – инсталиране с един клик;
  • Безплатен плъгин ActiveCache – включване на кеширане на съдържанието на една уеб страница с един клик, като може да се избере една от двете кеширащи технологии Redis и Memcache;
  • Безплатен плъгин AutoSSL - Безплатен DV SSL сертификат на Comodo с помощта на технологията AutoSSL;
  • Безплатен плъгин ActiveSSL – активиране на пренасочването на връзката на един уеб сайт с един клик с помощта на удобния cPanel плъгин ActiveSSL, създаден от ICN.Bg;
  • Softaculous Autoinstaller – инсталатор на приложения с няколко клика;
  • Много други безплатни плъгини и възможности за бърза конфигурация на вашата услуга само с няколко клика

DDoS защита

При Споделен хостинг от ICN.Bg е включена безплатна DDoS защита с помощта на специализираното хардуерно оборудване Radware DefensePro. То дава 99.99% защита на мрежово ниво, като на база на поведенческо-анализираща технология филтрира трафика към сайта и приложенията, които защитава, за да могат само легитимните потребители да ги достъпят.

При SSD VPS от ICN.Bg не е включена по подразбиране DDoS защитата, като може да бъде заплатена отделно. При Managed VPS от ICN.Bg тази услуга е безплатна. Прочетете повече за параметрите на услугата Managed VPS от ICN.Bg.

Свържете се с екипа на ICN.Bg, за да ви помогнем при избора на правилния хостинг план за вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за услугите, които предлагаме.