Какво е VPS хостинг?

Помощен център

Какво е VPS хостинг?

VPS е съкращение от Virtual Private Server, което в буквален превод означава собствен виртуален сървър. При VPS хостинга един физически сървър се разделя на няколко логически, независими виртуални сървъра - виртуални машини. При този вид хостинг вие имате на разположение собствена виртуална машина, логически отделена и независима. Позволява се свободното й конфигуриране и инсталиране на всяка желана операционна система или софтуер върху нея. При VPS хостинга потребителят има грижата да управлява своята услуга, като заплаща за предоставените ресурси, които предварително е заявил.

SSD VPS хостинг от ICN.Bg

SSD VPS хостингът, предлаган от хостинг компания ICN.Bg, се разполага изцяло върху cloud инфраструктура. Така услугата се възползва от предимствата на двата вида хостинг – оптимизирана работна среда, по-голяма бързина на работа на приложенията, резервираност на данните и RAID10 масив, но цената е фиксирана на месец, като така може да се оптимизира и планира бюджета за IT услуги на всяка компания.

Повече сигурност на данните в сравнение със стандартен VPS сървър: Сървърите работят с дискове в RAID10 масив, който не позволява загубата на информация и автоматично мигрира данните при възникването на хардуерен проблем. Така няма да се получи прекъсване в работата на услугата и системата ще продължи да работи пълноценно без downtime.

Подходящ за: Този тип хостинг е подходящ за онлайн магазин или сайт със среден трафик на посещения. Не е подходящ за голям онлайн магазин, тежки приложения, блогове с много съдържание и силен трафик на посещения и други онлайн проекти, изискващи повече ресурси и най-вече - при които не може да се предвиди трафика във всеки момент.

Най-важните параметри, които трябва да имате предвид при избора на VPS хостинг план са:

  • Дисково пространство,
  • CPU мощност,
  • Sвързаност.

Свържете се с екипа на ICN.Bg, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате запитвания за услугите, които предлагаме.