Начало > Помощен център > Cloud сървъри > Какво е Cloud хостинг?

Какво е Cloud хостинг?

Помощен център

Какво е Cloud хостинг?

Cloud хостингът може да се нарече още хостинг с наето време или по заявка. При него вие плащате само за системното време и място, което използвате. Той е вид виртуализация, която е скалируема, т.е. еластична - лесно могат да се променят ресурсите - да се увеличават или намаляват.

Cloud хостингът позволява пълен контрол над услугата - можете да инсталирате и конфигурирате всяко едно приложение, скрипт или операционна система и при нужда да променяте ресурсите, с които разполагате. Тук не се сблъсквате с хардуер, тоест не трябва да избирате спецификации на сървъра. Трябва само да изберете ресурсите, които желаете да използвате - дисково пространство, RAM памет и изчислителна мощ (CPU), като при нужда можете да ги променяте - увеличавате или намалявате през Cloud контролния панел. 

Най-голямото предимство на този вид хостинг е това, че плащате само за ресурсите, които изразходвате. Така се избягва заплащането на ресурс, който няма да бъде използван, както и промяната на план или сървърни параметри (както е при наетия сървър), когато има недостиг на ресурси.

Друго предимство на Cloud хостинга е защита на данните при възникване на хардуерен проблем. Централизирана система за съхранение на данни споделя информацията и при нужда автоматично мигрира данните. Така, при възникнал проблем с някой от дисковете на SAN сървъра, тя ще продължи да работи без прекъсване в услугите ви.

Cloud хостингът е подходящ за всички онлайн проекти, които искате да осъществите: блогове с голяма посещаемост, популярни мобилни приложения, новинарски сайтове, като в рамките на вашия план можете да съберете всички ваши онлайн проекти и да създавате нови виртуални машини (Cloud сървъри)

Cloud хостингът е особено подходящ за онлайн магазини, които пускат намаления на стоките си за много кратък период от време, защото cloud сървъра може да скалира автоматично ресурсите си при нужда, за да отговори на високия брой посещения в тези дни.

ICN.Bg предлага на своите клиенти, които използват Cloud услуги, възможността да съхраняват данните си на напълно дублирани централизирани iSCI Enterprise SAN сървъри, с готовност за съхранение на хиляди гигабайти информация в реално време. 

Свържете се с екипа на ICN.Bg, за да ви помогнем при избора на правилния хостинг план за вашия бизнес. Не се колебайте да се свържете с нас, ако изпитвате затруднения при заявката на желания хостинг план или имате въпроси за услугите, които предлагаме.